• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Erasmus+ "Play Seriously, Learn Playfully - Thisted, Dánia

Erasmus+ "Play Seriously, Learn Playfully - Thisted, Dánia

Újabb állomásához érkezett az Erasmus+ "Play Seriously, Learn Playfully" stratégiai partnerségi projektünk, amelynek a célja egy interdiszciplinári társasjáték megalkotása. A játékkal azt szeretnénk bemutatni, hogy játékos formában is történhet komoly tanulás, és a szórakozás mellett olyan készségeink is fejlődnek, mint a problémamegoldó készség, együttműködés, kommunikáció, helyes időbeosztás, vállalkozó szellem és alkalmazkodás. Szeptember 15-22 között iskolánk diákjai...

és kísérőtanáraik (Dr. Bukovszki Edit és Dojcsák Adrienn) a dániai Thistedben, az ottani gimnázium diákjaival és lengyel, valamint spanyol diákokkal dolgoztak a projektben. Ezúttal a digitális készségek és az on-line etikett volt a fő téma, és a nemzetközi csoportokban résztvevők on-line társasjátékokról szereztek tapasztalatokat, amelyeket majd a saját játékunk készítése közben fognak hasznosítani.
A projektmunka mellett rengeteg kulturális élmény, kirándulás a tengerpartra, városnézés Aalborgban és Koppenhágában, színesítette a programot.
A résztvevők ezt írták beszámolóikban:
"Nagyon hálás vagyok ezért a hétért és, hogy a projekt által megismerhettem új embereket és kaphattam egy örök emléket. Sokat kaptam ettől az egésztől: fejlesztette a nyelvtudásom, sokkal nyitottabb lettem." (Bencs Flóra 11.b)
"All in all I can say that I enjoyed every single part of the project. It was one of the best and greatest journeys of my life and I forever will be thankful for my teachers, Erasmus +, my school, host family and my friends." (Buza Boglárka 11.B)
"We went to the seashore, which was amazing! In the evening we went playing bowling and then had dinner together with our host families! We had a great time together!" Prekop Dorottya 11A
"I think working with foreign students makes it more colourful, we all gave something to the project and this is what will make the board game unique. I learnt about other people's way of thinking and about others' mentality and we learnt about Danish hygge!" (Barják Dorottya 12.)
"A nyelvgyakorlás mellett bepillanthattunk egy teljesen idegen kultúrába, ami a hét végére már nem is volt idegen. Úgy éreztem, az út során, az ott töltött idő alatt egy kicsit a miénk is lett. Nem lehet két sorban leírni mennyi mindent kaptunk." (Czár Anna 11.C)

Last modified on Friday, 04 October 2019 09:31