Print this page

Jezsuita Művészeti Gála 2017.

Az idén május 19-én került sor szokásos gálaműsorunkra a Művészetek Házában. Az immár 9. alkalommal megrendezett programon elsősorban népzenei, néptáncos produkciók és az iskolai kórusok szerepeltek. A műsort – nagy részben - a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskolával való együttműködés keretében hozták létre a jezsus diákok és tanáraik.

 

 Az ötödik és hatodik osztályok (a-sok és b-sek, akik a néptánc-oktatásban részt vesznek)) fergeteges táncainak különleges értéke, hogy ők teljes létszámmal léptek színpadra, így mindenki bemutathatta mit tanult, mennyit fejlődött ez évben a néptánc órákon, és részese lehetett a közös sikernek.
Az eredmény lenyűgöző volt!
Gratulálunk Boncsérné Szinai Tünde és Körmöndi Tamás néptánc tanároknak is! Köszönjük nekik az élő példát nyújtó, csodálatos páros táncukat!
A néptánc fakultációs csoport nagy létszáma (több mint 20 fő) is mutatja, hogy szívesen folytatják a gyerekek az együttműködést. Gyönyörűséges szereplésüket – amelyet a szép viseletek csak fokoztak – különlegessé tette két népdalénekes, Bőke Fruzsina és Hutka Anna szólóéneklése, amivel így az együttműködés szép példája is megvalósult.
Gratulálunk Boncsérné Szinai Tünde és Repka Gyula tánctanároknak, köszönjük Mislai-Szilasi Ildikó tanárnő támogatását!
A zenéről az este folyamán a Tényleg zenekar gondoskodott Orosz Sándor zenetanár vezetésével – remek hangulatot biztosítva. Egyedi színt jelentett, a Szabó testvérek és a zenekar közös műsorszáma: a felnőtt zenészekkel az 5. osztályos Szabó Dorka népi hegedűvel, nővére, Eszter pedig szólóénekkel szerepelt. Őket Orosz Sándor készítette fel, aki a ’jezsus citerások’ tanára is. Növendékei, Fogarasi Zengő és Kutas Gerda, a Vadgesztenye énekegyüttest kísérte citerán. A zenekar közreműködésével énekelt Jaszik Julia, iskolánk volt diákja is, aki vendégelőadóként járult hozzá az est sikeréhez.
A fellépő népdalkörök nagy száma is érzékeltette, mennyire jelen van az iskolában a közös, örömteli éneklés. Az új és régebben működő csoportok tovább gazdagították a gála műsorát. Az 5.-es Tubarózsa együttes, a 6.-os Cinege és Turul, a 7.-es Vadgesztenye énekegyüttes, valamint a szólót éneklő Feczkó Villő és Geszti Imre Mislai-Szilasi Ildikó tanárnő vezetésével működik, a 8.-os Rozmaring (szólót énekelt Jármi Szófia és Szabó Eszter), a 9.-es Bodzavirág, a 10-11.-es Pántlika, és a szólóénekkel is fellépő Velkey Bori pedig Herpainé Velkey Klára tanárnő vezetésével.
A Kicsik Kórusa Mislai-Szilasi Ildikó tanárnő vezetésével adta meg az est alaphangulatát. Éneküket Koscsóné Nagy Anita, a Szinvavölgyi zeneiskola tanára kísérte zongorán.
Közreműködött az iskola Magis kórusa és a Fényi kamarakórus is, akik a program végén, egy lélekemelő fináléban, minden szereplővel együtt még a közönséget is megénekeltették.
Köszönjük a Kedves Szülők egész éves támogatását, és lelkes tapsát, a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Jóna István együttműködését, és P. Holczinger Ferenc SJ atya biztos hátteret nyújtó, fizikai-szellemi gondoskodását!

Last modified on Wednesday, 24 May 2017 05:21