• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Játék, móka, kacagás - Magaslati, matematikai edzőtábor Jávorkúton

Játék, móka, kacagás - Magaslati, matematikai edzőtábor Jávorkúton

A tudásunk gyarapítása nem érhetett véget a matekórán, hanem az esti szabadidőben önfejlesztés céljából könnyebb-nehezebb feladatokat oldhattunk meg.

 

Hétfőn korán reggel indultunk az iskolából a JDSE kisbuszokkal. A szállásunk a jávorkúti Panzióban volt, ami számos kiemelkedő szolgáltatást nyújtott, mint például kétágyas fűtött szobák saját fürdőszobával, külön matekterem, kültéri szórakozási lehetőségek, íjászat, fahordás, asztalitenisz. Napi háromszori teljesértékű, tápanyagban gazdag, vitaminnal dúsított étkezést biztosítottak számunkra, melyet a szakácsok szeretettel készítettek és szolgáltak fel.

Az időjárás több arcával is találkoztunk, mint köd, eső, napsütés, szél, szitálás, hideg, meleg (kályha). A használható térerő kevés helyen volt megtalálható, de Csaba bácsi következő bölcs tanácsot mondá nekünk: „Menjetek a focipálya mellett lévő nagy farönkből kifaragott pad házhoz közelebbi végéhez és a telefonotokat csípő magasságban tartva a térerő elérhetővé válik számotokra.”

A tudásunk gyarapítása nem érhetett véget a matekórán, hanem az esti szabadidőben önfejlesztés céljából könnyebb-nehezebb feladatokat oldhattunk meg. Csaba bácsi mellett ifj. Polák Péter is segített minket a tudás rögös ösvényén.

A tábor során ünneplésre is jutott időnk. Szerdán nagykorúvá avattunk egy még nem büntetett előéletű, de már büntethető nagykorút, valamint kettő ifjú neve napját is ünnepeltük, akiket az első evangélista után kereszteltek el. Alkonyatkor az angol irodalom egyik legkiemelkedőbb írójának egyik művét tekinthettük meg megfilmesítve. Másnap késő délután a magyar zenetörténelem retro korszakából elevenítettünk fel alkotásokat Gedeon Máté közreműködésével.

Ebben a táborban a következő diákok vehettek részt: Kondás Réka (9.a), Gajdócsi András (9.a), Mátraházi Krisztián (9.b), Bakondi Gábor (10.a), Bulla Gerárd (10.b), Berczki Máté (10.a), Kutas Gerda (11.b), Kondás Péter (11.a), Oláh Soma (11.a), Sztankovics András (11.c), Homolya Panni (12.b), Polyák Dominika (12.b), Németh Csenge (12.a), Debreceni Eszter (12. a), Kovács Áron (12. a)

Mindenki nevében köszönjük a lehetőséget!

A cikket írták: Kutas Gerda, Kondás Réka, Kovács Áron.