• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Magis kórus meglepetés műsora a GYEK-ben, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján

Magis kórus meglepetés műsora a GYEK-ben, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján

December 1-én a Magis kórus 11-12-esei a Fényi kamarás és Bodzavirágos fiatalabbakkal kiegészülve, összesen 30 fős csapat, a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Egészségügyi Központ Rehabilitációs Osztályának „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja „ alkalmából rendezett ünnepségén vett részt, mint a Mikulás érkezése előtti „meglepetés műsorszám.”
Vidám, kimondottan a GYEK-es közönség számára musical-dallamokból összeállított műsorral örvendeztették meg a kórházban hosszú ideig mozgásszervi rehabilitációs kezelésen tartózkodó gyerekeket és szüleiket. „Ezek a gyerekek több héten, sőt hónapon át, otthonuktól távol, a kórházban élnek, itt járnak iskolába. Szüleiket is csak akkor látják, amikor

azok a megye távoli pontjain lévő otthonukból, munkahelyükről Miskolcra tudnak utazni, meglátogatni őket” – mesélték el az intézmény dolgozói. A nézők sokat nevettek, és együtt nevettünk, időnként a könnyeiket törölgették, ők a kacagástól, mi pedig a meghatottságtól.
A kórus tagjai elmondták, hogy megtiszteltetés volt számukra "meghívott meglepetés-műsornak” lenni. "Nagy lelki élményt adott nekünk is ez a szolgálat - így advent előtt. Mi gazdagodtunk.” A képgaléria ITT megtekinthető.

Last modified on Tuesday, 05 December 2017 15:35