• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A legkisebbekhez is eljött a Mikulás

A legkisebbekhez is eljött a Mikulás

Az iskolalelkészség a parázsos diákok segítségével elintézte, hogy a Mikulás még egyszer eljöjjön a Jezsuba, méghozzá tanítás után, amikor a tanárok befejezik óráikat és összeszedik pici gyerekeiket a bölcsiből, oviból, suliból, nagyitól, hiszen, hogyan is maradhatnának ki a Mikulással való személyes találkozásból pont a legkisebbek! Őrfiné Kovács Kinga tanárnő így számolt be az eseménydús találkozásról:

December 11-én délután összejöttünk az iskola ebédlőjében, ahol Szent Miklóst vártuk, saját gyermekeinkkel. Most nem német-, történelem- és egyéb szakos tanárok és ofők voltunk, nem is K8-ra gyülekeztünk, hanem csupa anyukák és apukák, sivalkodó, kacarászó, bóbiskoló, apró gyermekeikkel. Először Kinga néni nosztalgiázott a kicsi gyermekekkel körülvéve, próbálta őket szóra bírni, nem is rossz eredménnyel, Miklós püspök életéről, a kicsik pedig, a parázsos diákok vezetésével dalokkal biztatták a Mikulást, hogy végre jöjjön már. Jött is, csodálatosan pocakosan, szakállasan, vidáman csillogó szemmel, szépségesen zengő, mély hanggal a Mikulás, a gyerekek legnagyobb örömére.
A találkozás után gyeremkeink édességekkel feltankolva vettek részt a játékokban, melyeket a parázsos lányok és fiúk vezettek ügyesen, miközben mi, szülők, kényelmesen hátradőltünk és élveztük a szívmelengető jeleneteket. Hamarosan felszabadult fogócska jelezte, hogy a picik tényleg feloldódtak. Köszönjük e kedves gesztust!

Last modified on Thursday, 14 December 2017 13:46