• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A nagyok farsangja - beszámoló

A nagyok farsangja - beszámoló

A DÖK ezúttal tényleg kitett magáért. Először is, egyenjelmezben voltak jelen, méghozzá egyszerre szinte mindenütt – némi tanakodás, és a biológia iskolánkban tanító, közkedvelt tanárának vitathatatlan döntése alapján – gyűrűsféregnek öltözve, de erre a fajra egyáltalán nem jellemző sebességgel száguldozva a rengeteg álarcos zombi, cicus, cigánylány, vámpír és hasonló maskarás figura között. Másodszor, a jezsusok egy emberként dicshimnuszokat zengtek róluk, hogy „naháteztjólmegszervezték,” meg  „namostaztánténylegbevontakmindenkit,”és „ténylegnagyonjólmulattunkéstökkreatívisvoltazegész”.

Számos, sőt, inkább számtalan kiemelkedő jelmez vándorolt a Pázmány épület folyosóján a különböző helyszínek között, ahol jósda, játék, rendes, profi, holivúdi fotózás (Köszönjük, Magyari Dávid!!!!), és tánc zajlott. A legügyesebb lányok nemcsak gyönyörűek, de ötletesek is voltak, például a pattogatott kukorica - Igen, tényleg nagyon csini volt! – és a zsákbamacska, aki a népszerű cicus témát szójátékkal és kukás zacsival fejlesztette tovább, közben nemcsak megőrizve, de fokozva is női báját. Mini egér, pink fluffy unicorn, balerina, angyal, cuki nagymamák  és hasonlók, továbbá az éjszaka és annak minden csillaga, szépek, aranyosak, vidámak. Az urak ötletesebbjei leginkább a cserkészekre jellemző csapatmunkában és ló-badzset jelmezeikkel tűntek ki, melynek klasszikus példája a már említett gyűrűsféreg team, és a bájos, négytagú Bogyó és Babóca csapat volt. Minden elismerésünk Bogyónak, aki végig hátán cipelte a házát, és az egész csapatnak, akik, megelőzendő a koedukációval járó komplikációkat, Babóca élethű képmását egy botra felszerelt kartonpapírból készítették el és hordozták körül. Igen sokan választották a „kolisestiimára megyünk” jelmezt, felöltve a fürdőköpenyüket és a papucsukat, mások a „mirenitensenmegyünkkolisestiimára” jelmezt, vagyis a hangsúlyosan fürdőköpeny-mentes, tisztán pizsamás változatot viselték.
Néhányan mérnök úrnak, földmérőnek, rockénekesnek, farmerdzsekis ifjú párnak, "stopsoros" poszternek, sőt, halálmegvető bátorsággal vállalva arcukat, önmaguknak öltöztek.
A DÖK írásban fejezte ki köszönetét a folyosókon és termekben, illetve az udvaron ügyeletet vállaló rendfenntartó erőknek, köztük egy boglyas hajú rendőr hölgynek. Üzenjük: Nagyon szívesen! Mi is jól mulattunk. (Sz. Judit)

Last modified on Tuesday, 13 February 2018 14:13