• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Sok kicsi sokra megy! - CD felvételben is részt vesz a Jezsu Gold Gyermekkórus

Sok kicsi sokra megy! - CD felvételben is részt vesz a Jezsu Gold Gyermekkórus

A frissen alakult Jezsu Gold Gyermekkórus egyre növekvő létszámmal és egyre nagyobb lelkesedéssel veti bele magát iskolánk zenei életébe. A kórus eddigi munkájáról Sztahura Ágnes tanárnő számol be: Az idei tanévben (2017-2018) alakult meg iskolánk új énekkara, mely az 5-8. osztályos gyerekeknek nyújt lehetőséget arra, hogy egy összetartó közösségben megtalálják a barátságot, az együttlét örömét, és az együtt éneklés szépségét. Jelenleg az 5-6. évfolyam minden osztályából van tagja, így most a létszám már megközelíti az 50 főt.

A tanévkezdés óta két ízben elmentünk az öregek otthonába egy kis műsort adni. A gyerekek a színvonalas éneklés után megajándékozták egy-egy kis csomaggal az idősotthon lakóit, így is köszöntve őket idősek világnapja alkalmából
Érezhető volt a meghatódottság mind a gyerekek, mind az idősek részéről. A diákok később elmondták, hogy nagy hatással volt rájuk az idős nénik és bácsik kedvessége, mosolya, ölelése, mellyel kifejezték hálájukat, hogy szeretettel fogadták őket. Több diák elmondta, hogy a találkozás mély lelki élményt nyújtott a számára, és megváltoztatta az idős emberekről kialakított véleményét.
Számos többszólamú művel készültünk a karácsonyi CD elkészítésére, melyet februárban sikeresen fel is vettünk. Nagyon örült mindenki, amikor megkaptuk ezt a lehetőséget, hogy az iskolában működő ének együttesek, és a már híressé vált nagy kórus MAGIS mellett, mi is szerepelhetünk a CD-n. Köszönet, és hála a lehetőségért és a bizalomért Velkey Klára tanárnőnek!
Terveink szerint egy kórustalálkozóra megyünk tavasszal, ahol már minősítésen is részt fogunk venni. A minősítés nagyon fontos esemény a kórusok életében, szeretnénk szép eredménnyel hazatérni!
A zene sok területen fejleszt, segít a tanulásban. A kórusban való éneklés pedig az egymásra való odafigyelést, az összeszedettséget, és a közösséghez való tartozást erősíti.

Hálás vagyok a szülők eddigi támogatásáért, és ezúton is kérném, hogy továbbra is biztassák gyermekeiket a kórusban való éneklésre! (Sztahura Ágnes tanárnő, a Jezsu Gold kórus vezetője)

Last modified on Friday, 16 February 2018 09:17