• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A kollégiumi nevelők és munkatársak évzáró kirándulása

A kollégiumi nevelők és munkatársak évzáró kirándulása

Június 22-én a Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégium és a Szent Erzsébet Leánykollégium nevelőtestülete és a munkatársak közös kiránduláson vettünk részt Répáshután. A társaság először a Singlár-tetőn állt meg, ahol is a Tárnics tanösvényt barangoltuk be. Az illatos erdőben elhelyezett táblák segítségével megismerkedtünk a Bükk-fennsík flórájával és faunájával. Veszélyesebb fajta faunával (medve!!!)

nem találkoztunk. Útközben gombát szedtünk. Túránk végeztével Vasas Ernő, a répáshutai erdészet vezetője mutatta be az erdészet munkáját, kiemelve a a tanösvények, erdei iskola, pihenőhelyek létesítését, fenntartását és gondozását. Onnan a nemrég felszentelt répáshutai Kisboldogasszony templomba vitt utunk, ahol beköszöntünk az Úr Jézushoz, majd Mátrai Antal az egyházközség világi elnöke elmesélte a templom történetét és atyai büszkeséggel mutatta meg az egyedülálló, modern keresztutat, melyet kiváló művésztanár fia, Mátrai Erik készített.
Ebédünket a helyi Vadász Étteremben töltöttük el, ahol mindenféle vadas ételeket kóstoltunk meg, majd fincsi házi sütikkel koronáztuk étkezésünket.
Ebéd után elsétáltunk a helyi tájházba, ahol megtekintettük a répáshutai múlt emlékeit.
Vidám, jó hangulatú kirándulásunkon felbuzdulva, már tervezzük, szervezzük a jövő évi kirándulásunkat.(B.M.)

Last modified on Wednesday, 04 July 2018 23:08