• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Rajztábor a padláson - kreativitásuknak semmi sem szabott határt

Rajztábor a padláson - kreativitásuknak semmi sem szabott határt

A tetőtéri képzőművész műhelyben forróság van, de az önfeledt művészek észre sem veszik. Rengeteg ajándék készült az augusztusi képzőművész táborban, ahol hat új diákunk, öt kislány és egy nagylány egy héten át „kreatívkodott” Kóródy Judit tanárnő vezetésével, és minden nap néhány saját készítésű, művészi kivitelezésű tárggyal tért haza. Öt napon át minden nap három-négy új művészi technikával ismerkedhettek meg a gyerekek. A tanárnő szerint minél több technikát megismernek és kipróbálnak, annál jobban felszabadul, kibontakozika kreativitásuk, és annál nagyobb örömüket lelik az alkotásban. Az ötödikes résztvevők lelkesen mutogatták műveiket:

Nathalie-nek a nemezelés, a fonalgrafika és a festés tetszett a legjobban. „Én anyukámnak könyvjelzőt, és nagy beteg nagypapámnak egy színes képet készítettem fonalgrafikával, amit kitehet az ágya mellé. Ha ránéz, majd felvidul, olyan szépek a színei.”
Lilla a decoupage technikát szerette meg a legjobban, „készítettem egy kis faliképet, egy madárka van rajta és virágok, nagyikámnak adom majd. Apukámnak már oda is adtam egy parafa kulcstartót, angyalkát ábrázol, nagyon örült neki. Anyukámnak fonalgrafika képet, és az egyik tesómnak, aki szeret olvasni könyvjelzőt készítettem.
Timinek nem volt kedvenc technikája. „Minden technika tetszett, apunak könyvjelzőt, anyunak, a barátnőmnek és magamnak fülbevalót készítettem.”
Brigi kulcstartót, nemez cicát, gyűrűt, fülbevalót készített. „Anyukámnak egy muffinos könyvjelzőt.”
Bianka pedig agyagozni szeretett a legjobban. „Csináltam egy tankot, egy vitorlás alakú könyvet scrapbook technikával, és szalvéta technikáztam is. Szerintem mindent anyukámnak adok.”
A tizenhat éves Mici az egyetlen felsős, ő is nagyon élvezte a tábort. „Örülök, hogy itt lehettem, és a tanárnő segítségével egy kicsit megismerhettem Miskolcot is.”
Végül a táborban készült, egyéni mintájú polójukban pózoltak a csoportképhez, kezükben saját készítésű tárgyaikkal.

Last modified on Wednesday, 22 August 2018 17:04