• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Biztos több, mint egymillió gyermek imádkozott...

Biztos több, mint egymillió gyermek imádkozott...

Egymillió gyermek imádkozta világszerte a rózsafüzért a békéért. Hogy valóban egymillió volt-e, vagy több, nem tudhatjuk, hiszen mi azt sem számoltuk meg, hogy nálunk, a Jezsuban hányan imádkoztak. Az udvarra levonult egy teljes rózsafüzérnyi alsó tagozatos, minden gyermek egy kis gyöngyszemecske volt, velük néhány pedagógus. (Halmai Levente képei ITT) Azt pontosan tudjuk, hogy

ők hányan voltak, és azt is, hogy ők biztosan imádkoztak. Néhány, éppen hittan órát tartó alsó- és felső tagozatos osztály is jelen volt az alsósok és felsősök közül. De a tantermekben sem folyt a tanóra úgy, ahogy szokott. A többi diák és pedagógus, bár fizikailag nem vonult le a gumiudvarra, együtt imádkozott a termekben a „hivatalos” rózsafüzérezőkkel.
No és, hogy ki számít gyermeknek? az iskola felnőtt munkatársai közül is többen bekapcsolódtak. Ha nem lesztek olyanok, mint ez a kisgyermek itt... Mindannyian az Atya gyermekei vagyunk.
„Felemelő élmény volt. A drón képeken látszik, mennyire szabályos formát írt le a gyerekek élő lánca, az egyik képen, még a kereszt formája is gyönyörűen kirajzolódik. Hatalmas tömeg imádkozott velünk az udvaron. Olyan néma csend és békesség volt. Az óra után lejött néhány tanár az udvarra, hogy elmondják, kitárták az ablakokat a termekben és velünk imádkoztak. Csodálatos volt, felemelő...” – számolt be az élményről az esemény szervezője, Szemerszky Zsuzsa tanárnő, a hittan munkacsoport vezetője.
Egyik 11. évfolyamos diákunk, Enikő szerint legközelebb majd legjobb lenne, ha mindenki lemegy az udvarra. „Én csak átszaladtam az udvaron, mert siettem órára, de legszívesebben ottmaradtam volna a kicsikkel.”
Ferenc pápa felhívására október 18-án, csütörtökön 9 órakor a jezsus diákok is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű világméretű kezdeményezéshez.

Last modified on Friday, 26 October 2018 11:34