• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Nem lehetett reggel sokáig aludni, de megérte… Januári életmód-szombat

Nem lehetett reggel sokáig aludni, de megérte… Januári életmód-szombat

A szülői közösség nagy erőkkel vett részt a januári közösségi napon, mely az életmód, konstruktív életvezetés, egészséges élet jegyében telt. (Fényképek ITT) „Éjszakai ügyelet után jöttem, egyenesen a kórházból, jól jön egy kis kávé...” Kutatók, orvosok, jogászok, közgazdászok, mérnökök várták laptopot vagy pendrájvot szorongatva, hogy elkalauzolják őket a tizedikesekhez, ahol hivatásukról...

tartottak előadást a diákoknak. Volt, aki már rutinosan, öt-hatodszorra állt az érdeklődő diákok elé, volt, aki először. Miért áldozzák rá a szombat délelőttjüket?
„Nagyon pártolom ezt a kezdeményezést, egyrészt, mert nagyon szeretem a Jezsut, másrészt pedig küldetésemnek érzem, hogy hirdessem az élővilág nagyszerűségét, másrészt szeretném, hogy minél több hivatástudatos ember legyen. Annál jobb lesz a világ.”
„Ebben a világban élnek a gyerekeink. Ha én nem teszek hozzá valamit ehhez a világhoz, akkor a gyerekeim számára nem tettem hozzá. De ha csak egyetlen ember gondolkodását is sikerül jó irányba elmozdítanom, azzal a gyerekeink és unokáink világa lesz jobb.”
Voltak szülők, akik a Szülők Akadémiája 3. találkozója keretében Jely Károlyné tanárnő tanulásmódszertan előadásán vettek részt. Ez annyira sikeres volt, hogy egyhangúlag kérték az előadássorozat folytatását.
Az ötödikesek szociometria kérdőívet töltöttek ki, majd önismereti és közösségépítő foglalkozáson vettek részt. Önismereti kártyát készítettek, amelyre rákerültek barátaik visszajelzései is. Ez megerősítette saját énképüket. Utána tanulásmódszertani foglalkozás volt, és persze játék, szurkolás a MEAFC-Jezsuita kosaras fiúknak, hógolyózás és hóember építés.
A hatodikosokat is a későbbi szánkózás, hógolyózás, hóban hempergés, hóember építés illetve kosármeccs szurkolás motiválta, hogy kitöltsék a szociometriát, majd fogászati és bőrhigiéniai foglalkozáson vettek részt. Dr. Patkó Eszter fogorvos már évek óta lelkesíti hatodikosainkat, hogy a rendszeres fogápolást építsék be az életükbe. „Mindig megpróbálok valami újat is hozni, most a fogápolás történetének és a fogkefefának volt nagy sikere, na meg ennek a készüléknek, mely jelzi, hogy egy területen már eleget sikáltuk a fogunkat, lehet tovább lépni. egyébként ilyen mobil alkalmazás is van.”
A hetedikesek az internetes zaklatásról szóló filmet dolgoztak fel és tesztek segítségével mérték fel saját közösségi média használatukat.
A nyolcadikosok a káros szenvedélyekkel és a korosztályos problémákkal foglalkoztak Szabó Péter vezetésével.
A kilencedik évfolyam elsősegély foglalkozáson vett részt a GYEK mentőstisztjei vezetésével, és mint már évek óta mindig, megannyi magabiztos, életmentésre kész diák ment haza délben az iskolából. „Tanár úr, mostmár nem lehet baj, akár a klinikai halálból is vissza tudjuk hozni!” - köszönt el tanárától az egyik kilencedikes.
A tizedikesekkel, mint évek óta, most is drogprevenciós missziót végző barátunk, Zsebeházi Ferenc beszélgetett a drogozás veszélyeiről, majd a különböző pályákat bemutató szülők előadásait hallgatták meg.
A 11. évfolyam két nagy busszal Budapestre utazott az Edukáció kiállításra, a tizenkettedikesek pedig otthon készültek a hamarosan következő magyar kisérettségire. Senki sem aludhatott délig ezen a szombaton, de megérte! Köszönjük a szülőknek, barátainknak és a tanári karnak az életmód hétvége sikerét.

Last modified on Wednesday, 16 January 2019 15:30