• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A sportosztályok kirándulása a Champion interaktív sportkiállításra

A sportosztályok kirándulása a Champion interaktív sportkiállításra

2017. március 22-én az 5. S és 6. S osztályok Budapestre utaztak, a Champion interaktív sportkiállítást tekintették meg. Különböző ügyességi feladatokban lehetett részt venni, és a végén mindenki kapott oklevelet, a versenyeken elért eredményei feltüntetésével. A diákok nagyon lelkesek, motiváltak voltak, minél jobb pontszámot próbáltak elérni a fizikai erőpróbákon.

Mindezeken kívül voltak még koncentrációs és reakcióidő mérő feladatok, valamint szép, lassított felvételeken lehetett híres sportolók művészi mozdulatait megfigyelni. Az egészséges életmódra nevelő plakátok, a sport szeretetére buzdító feladatok mind-mind hozzájárultak egy kellemes nap eltöltéséhez, fáradtan, de gazdag élményekkel tértek haza.
A 6. S-es fiúk lelkesen mesélték élményeiket:
„Jó feladatok voltak, mindenfélét lehetett csinálni. Olyan volt, mint egy tornaóra, csak a körülmények teljesen mások. Kedvencem az evezőgép volt, azt hiszem, szinte mindenkinek az tetszett a legjobban.”
„Az tetszett, hogy mindenfélét meg lehetett mérni, súlypont emelkedést, reflexeket, sprintet, vagy, hogy 35 másodperc alatt milyen messzire tud az ember evezni, és tudtunk versenyezni. A legjobb a sprint volt, a végén bele lehetett ugrani egy gumi falba. Azt élveztem, de nagyon.”
„Nekem a VR szemüveg is tetszett, aki azt fölvette, annak olyan volt, mintha személyesen ott lett volna a stadionban a Magyarország – Elefántcsontpart foci meccsen a szurkolók között.”
Az interaktív sport kiállítás nemcsak a gyerekeknek tetszett, hanem az osztályfőnököknek és pót-osztályfőnököknek is. Az egyik tanárnő nevetve mondta: „Mi is mindent kipróbáltunk, de én például igyekeztem úgy csinálni, hogy senki se lássa, mert nem értem el olyan jó eredményeket, mint a gyerekek.”

Last modified on Monday, 03 April 2017 15:38