• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A Magis kórus az Evangélium örömét hirdette - Jubileumi előadás

A Magis kórus az Evangélium örömét hirdette - Jubileumi előadás

A JUBILEUMI ÜNNEPSÉGSOROZAT NYITÓ ELŐADÁSA olyan meglepetés volt, amire senki nem számított. Ugyan, mit lehet kihozni abból a teljesen randomnak, összevisszának tűnő repertoárból, amiben megszólal Jézus, Szent Ferenc, felhangzanak a Damaszkusz, a Padlás, a Popfesztivál, a Maszat hegy dalai ... A MAGIS kórus, élén Herpainé Velkey Klára tanárnővel, megerősítve egy tucat öregdiákkal és százharminc jelenlegi diákunkkal, Bellovics Gábor SJ atyával, Hutka Andrea tanárnővel, valamint Mozgó Endre tanár úrral és a brilliáns hang- és fénytechnikus csapattal olyat...

alkotott, amit a közönség hangos ovációval és szűnni nem akaró vastapssal tudott csak viszonozni. Megállapíthattuk, hogy egyik-másik öregdiákunk hangja, olyan, mint a királykisasszony a mesében: Napról napra szebb lesz. Ismét meglepődhettünk, mert egy csomó diákunkról kiderült, hogy a színpadon IS tehetségesek. Számos édesanya arcán mázolódott el a szemfesték az örömkönnyektől, miközben szőke, szemüveges fiacskája férfias bariton hangon énekelt úgy, hogy libabőrös lett a közönség háta. Nem egy apuka düllesztette ki a mellét,és pillantott körúl álmélkodva amikor kilencedikes leánykája angyali énekére szinte magállt a levegő. Valahogy ebből a sokféle, fantasztikusan tarkabarka anyagból kialakult az ember sorsa, a gyermekkortól a kamaszkor lázadásain és kérdésein, majd az ifjúkor, a karrier, a felnőttkor kiteljesedésén, végül a halálon át a feltámadásig. Igen, a végén ott van Isten, ott van az Atya, akinél otthonra lel az ember.
A MAGIS kórus Krisztus evangéliumát hirdette, az örömhírt, és ez az, ami valójában a Jezsuban történik, ez az, amiért valamennyien itt vagyunk. (Szelenge Judit) (Képgaléria ITT)

Last modified on Saturday, 13 April 2019 09:30