• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Beérett a művészeti képzés gyümölcse - JEZSU 25 TÁRLAT

Beérett a művészeti képzés gyümölcse - JEZSU 25 TÁRLAT

11 öregdiák alkotásait láthatjuk május 4-ig a Feledy-házban a Jezsu 25 tárlaton, melyet Vincze Judit tanárnő szervezett tanítványainak, mára sikeres művésszé, tervező mérnökké, restaurátorrá érett egykori jezsuita diákjainknak alkotásaiból. Minap TV riport ITT (10:30-tól). A színvonalas művek között festményeket, grafikákat, építészeti látványterveket, maketteket, restaurált szentképeket, alkalmazott művészeti alkotásokat, 3D-s ékszer terveket, könyvillusztrációkat, sőt orvosi művégtag tervet is láthatunk. Vincze Judit tanárnő, aki a kezdetektől legfőbb mozgató motorja és ihletője...

a képző-és iparművészeti oktatásnak, s akinek keze alól ezek a ma már neves művészek és alkotók kikerültek, elmondta: "Azt mondják a pedagógus csak magvető, az aratás nem az ő dolga. Ez így igaz. Éppen ezért különleges és felemelő érzés számomra, hogy ennyi év elmúltával láthatom munkánk gyümölcsét, tanítványaink sikereit." Sok érdeklődőt vonzott a kiállítás megnyitója, melyet Pfigler Péter, Miskolc város alpolgármestere, Kákóczki András, a galéria igazgatója és P. Holczinger Ferenc SJ a gimnázium igazgatója nyitott meg. Az alpolgálmester kiemelte iskolánk értékteremtő szerepét városunkban és a régióban. Ferenc atya nagy szeretettel méltatta öregdiákjainkat és tanáraikat, és örömét fejezte ki, hogy iskolánkból számos tanuló a művészetek területén kötelezte el magát és választotta a szépségteremtést élethivatásul.

A kiállítás megnyitóját Feczkó Villő színesítette népdalcsokrával, a vendégeknek pedig diákjaink kínáltak üdítőket és a Loyola étterem híres pogácsáit.
Az iskolában a kezdetektől nagy lelkesedéssel folyik a képző- és iparművészeti oktatás, diákjainknak lehetőségük van sokféle technika megismerésére és kipróbálására. Az elmúlt 25 év során többen is választottak a diákjaink közül a képző- és iparművészetet, valamint az építészetet leendő hivatásukként. Ez a kiállítás őket ünnepli.

Kiállítók:

Csapó Dóra festőművész egyetemi hallgató MKE
Gintner Csilla grafikusművész
Kapi Anna tervezőgrafikus
Kardos Zsuzsa grafikus
Kmetz Barbara gép- és formatervező mérnök
Krakk - Polyák Zsófia festő-restaurátor művész
Mádli Boglárka tervezőgrafikus, diák
Sike Gábor grafikus, diák
Szabó Boglárka építészmérnök
Szőcs Norbert építészmérnök
Vári Mihály építészmérnök
A kiállítás május 4-ig látogatható, csütörtöktől szombatig 10 és 14 óra között.

Last modified on Friday, 26 April 2019 20:02