• Programok
  • Hírek
  • Aktuális hírek
Wednesday, 02 December 2020 10:19

Jezsumaszk kapható a portán!

JEZSUmaszk fekete és jezsuita bordó színben, kapható a portán. Hímzett suli logó, nagyon jó minőségű, 3 rétegű, finom tapintású anyagból. Két méret: kisebb a kicsi, nagyobb a nagy arcúaknak. Ára: 1000 forint. Viseljétek büszkeséggel és szeretettel, egymásra és magatokra vigyázva. Tudtad-e az arc szó eredetét? (orr+száj=orca) (nem vicc, nézd meg IDE KATTINTVA, az etimológiai szótárban). Az arcmaszk az arcot (orcát=orr+szájat) takarja, akkor működik rendesen.

Last modified on Wednesday, 02 December 2020 10:36

Iskolánkban 2020. november 24-én, kedden kezdődik az ingyenes SARS-CoV-2 koronavírus antigén tesztelés a pedagógusok, illetve a nevelést és oktatást segítő iskolai munkatársak részére. A tesztelés minden héten a keddi napon lesz a gimnáziumban. A SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas antigén tesztelésen való részvétel önkéntes. A tesztelés előtt  AZ ITT LETÖLTHETŐ ADATLAPOT kell kitölteni 2 példányban. Az adatlap kinyomtatva, a tanári szobában is megtalálható.  A teszteléssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató IDE KATTINTVA olvasható. 

Last modified on Wednesday, 25 November 2020 10:19
Monday, 16 November 2020 16:09

Visszaáll az eredeti csengetési rend

Kedves Diákok és Szülők! November 17. keddtől visszaáll a eredeti CSENGETÉSI REND. Kérjük, ezt figyelembe véve készüljenek.

Last modified on Monday, 16 November 2020 16:16

November 10-én 19:00-kor hálaadó szentmise keretében megáldjuk és feltűzzük végzős diákjaink szalagjait. Az Isteni Ige templomban az ünnepi eseményt a járványügyi szabályok teljes körű betartásával rendezzük meg, a szentmisén csak a végzős diákok és az őket tanító tanárok vesznek részt. A vendégek online, EZEN A LINKEN kapcsolódhatnak be az élő közvetítésbe. Szeretettel várunk mindenkit az online ünnepi szentmisén, imádkozzunk együtt végzőseinkért ezen a jeles napon!

Last modified on Tuesday, 10 November 2020 15:20
Monday, 09 November 2020 09:58

Pedagógus asszisztens, laboráns munkatárs

Pedagógus asszisztens, laboráns munkatárs jelentkezését várjuk. A részletes pályázat ITT olvasható.

Last modified on Monday, 09 November 2020 10:40

Tisztelt Szülők és Diákok! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az iskola egész területén a mobil telefon használata csak tanulási célra, tanári felügyelettel engedélyezett. Különösen az 5-6. évfolyamos diákok körében jelentkezik kihívásként, hogy a gyerekek elsajátítsák a mobil telefonok és digitális eszközök megfelelő, az egészséges társasági életet illetve a tanulást szolgáló és támogató eszközként való használatát.
Ennek érdekében a következő szabály érvényes az iskola egész területén, és nemcsak a tanórák ideje alatt és a szünetekben, hanem mindvégig, mialatt a diák az iskola területén tartózkodik: 
Az iskolába való belépéstől az iskola elhagyásáig a telefonhasználat NEM ENGEDÉLYEZETT.  Ez alól a tanári felügyelettel, tanulási célból végzett telefonos tevékenység a kivétel. A szabálytalanul használt telefonokat kikapcsolt állapotban elvesszük, és kizárólag a szülőknek, személyesen adjuk vissza.
Kérjük a tisztelt szülőket, hogy...

Last modified on Tuesday, 03 November 2020 15:22

Kedves Szülők! November 3-án (kedd) 16 órától november 5 (csütörtök) 18 óráig lesz aktív a felület, EZEN A LINKEN, ahol online szaktanári fogadóórára jelentkezhetnek. A járványhelyzet miatt sajnos nem tudunk személyes jelenléten alapuló fogadóórákat tartani, de szeretnénk lehetőséget biztosítani Önöknek, hogy feltehessék kérdéseiket a szaktanároknak, és meg tudják beszélni a tanulmányi és egyéb problémákat. Ezért a fogadóórákat online tartjuk meg, kísérleti jellegel. Kérjük, ne feledjék, mindenképpen rendelkezniük kell érvényes gmail címmel, hogy be tudjanak kapcsolódni a szaktanári fogadóórákra.

Last modified on Monday, 02 November 2020 15:14
Wednesday, 21 October 2020 08:44

JAVASLATOK AZ ŐSZI SZÜNETRE

Reméljük, hogy az őszi szünet alkalmat ad minden diákunknak, munkatársunknak és családjaiknak arra, hogy pihenjenek, feltöltődjenek. Ugyanilyen fontos azonban az is, hogy a kontaktusszám csökkentésével segítsük a járvány terjedésének megfékezését. Kérjük, hogy a családok, pedagógusok és a tanulóink lehetőleg kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket ahol zárt térben sokan vannak, és minimalizálják a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételt. A diákok kerüljék az iskolatársakkal vagy más intézmények diákjaival való találkozásokat.
A cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a lehető legkisebbre csökkentsük, hogy továbbra is a személyes jelenléten alapuló oktató-nevelő munka folytatódhasson intézményünkben. Vigyázzunk egymásra! Jó egészséget és tartalmas, szép őszi szünetet kívánunk!

Last modified on Wednesday, 21 October 2020 09:16
Friday, 16 October 2020 14:45

Gumiudvaron - CSAK gumilabdával

Kedves Diákok! Nagy öröm benneteket látni, amikor a szünetekben mozogtok, ugráltok, labdáztok. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a biztonság érdekében a gumiudvaron CSAK gumiból készült labdával szabad játszani, tehát lehet kosárlabdázni, és a Teqball asztalokon gumilabdával játszani. A bőrből készült labdákkal a sportpályán és a csarnokokban játszhattok. Köszönjük, hogy betartjátok a szabályokat, melyek mindannyiunk érdekét szolgálják.

Last modified on Friday, 16 October 2020 15:05

Kedves Diákok! Október 19-én, hétfőn az 1. órában a csütörtöki 4. órát fogjuk megtartani. Kérjük, ennek megfelelően készüljetek a házi feladatokkal, illetve pakoljatok a táskába. (Csütörtökön a negyedik órában ünnepély lesz, ezzel kapcsolatban később hirdetünk)

Last modified on Friday, 16 October 2020 14:04

Kedves Diákjaink! Holnap, október 6-án tartjuk ünnepi megemlékezésünket az aradi vértanúkról. Az ünnepi viselet fehér ing, fekete nadrág vagy szoknya. 

Last modified on Monday, 05 October 2020 14:11
Monday, 05 October 2020 09:54

JEZSU pulcsi rendelés indul!

Jön a hideg, készülj fel! Újra lehet rendelni JEZSU pulcsit. Választható felirat: 1. JEZSU, 2. JEZSU AMDG., 3. JEZSU Parázs. 4 JEZSU alumni. Kapucnis, kenguruzsebes, burgundi vörös színű, minőségi (Fruit of the Loom). (Meg)rendelési idő: Tízóraiszünetekben (2. óra után) az iskolalelkészségen. Ára: 5200Ft

Last modified on Monday, 05 October 2020 11:26
Wednesday, 30 September 2020 08:03

GAZDASÁGI IRODA ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ

Tisztelt Szülők, Diákok, Kollégák! Október 5-től a Gazdasági iroda ügyfélfogadási ideje: 
H-CS 7:30 -8:00, 11:00 – 16:00, P 7:30 – 12:00
H-CS 8:00 -11:00 ZÁRVA! Kérjük, legyenek szívesek az ügyfélfogadási időben keresni bennünket. Tisztelettel: A Gazdasági iroda munkatársai

Last modified on Wednesday, 30 September 2020 09:15

1. A jezsuita gimnáziumban a járvány idején is fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megkapják, mindazt, amire koruknak megfelelően szükségük van. Nem akarjuk feladni álmainkat, vágyainkat és céljainkat! Isten nem akarja, hogy lemondjunk a hitet, a reményt és szeretet elmélyítő értékekről, ahogy arról sem, hogy tehetségük szerint műveljük és képezzük a fiatalokat. Hisszük, hogy Isten dicsősége az élő és boldog ember.
2. A szeretet parancsolata, amit Jézus fogalmazott meg számunkra, napjainkban azt jelenti, hogy ...

Last modified on Friday, 25 September 2020 14:21
Wednesday, 23 September 2020 15:31

Kártya helyett karkötő

Kedves Szülők, Diákok! Mostantól szilikonos karkötők váltják fel az eddig használatos menza és kapunyitó kártyákat. Aki új kártyát igényel, már karkötőt választhat  kék, piros vagy fekete színben. A régi kártyák is érvényben maradnak, továbbra is használhatók. Ha régi menza kártyád van és működik is, de mégis le szeretnéd cserélni karkötőre, a gazdasági irodában megteheted. A karkötő ára a menza kártyához hasonlóan 2 000 Ft, amit nem kell készpénzben kifizetni, hanem az a tárgyhavi menza számlában kerül majd kiszámlázásra. A kollégisták a kollégiumi ajtó nyitásához is fogják tudni használni.

Last modified on Wednesday, 23 September 2020 15:46
Tuesday, 22 September 2020 13:13

COVID-19 TÁJÉKOZTATÁS - SZEPTEMBER 22.

A járványügyi szabályok változásának köszönhetően a 9.S és a 11.B osztályok karantén ideje lejárt. Örömmel jelezzük, hogy holnaptól ők ismét az iskolai közösségben folytathatják tanulmányaikat, valamint részt vehetnek az iskolán kívüli foglalkozásokon.
A mai nap szomorú híre, hogy a 8.A és a 9.A osztály diákjai kényszerülnek karanténba. Mindkét osztályban fertőzött diákokat azonosítottak, a 9. a osztályban...

Last modified on Wednesday, 23 September 2020 15:11

Beteg a gyerek? Telefonos diagnózis? Teszt, karanén? Mikor mehet ismét iskolába? Hogyan kap igazolást? Gyermekeknél, teszt nélkül a koronavírus fertőzés valójában megkülönböztethetetlen más, az őszi-téli náthás-hurutos időszakban gyermekek között gyakori, banális vírusos betegségtől, egyszerű megfázástól, influenzától, gyomorrontástól. IDE KATTINTVA olvasható, hogyan járjunk el és mire számíthatunk, ha gyermekünk beteg lesz.

Sunday, 20 September 2020 15:12

JÁRVÁNYÜGYI TÁJÉKOZTATÁS 2020.09.20.

Tájékoztatjuk az iskola közösségét, hogy az eddigi bejelentések alapján iskolákban 9 igazolt Covid-19 virussal fertőzött diákot tartunk nyilván. Eddig szoros kontaktkutatás alapján rendelt el a hatóság otthoni megfigyelést. A következőkben ez a módszer annyiban módosul, hogy az iskola továbbítja az érintett osztály névsorát a jarványügyi hatóságnak. Ezt követően minden bizonnyal hatósági megfigyelés alá kerülnek a diákok. A 9.S osztály után a 10.S és a 11.B osztályok számíthatnak hatósági karanténra, amiről határozatot fognak kapni. Kérjük, hogy ezen osztályok tanulói hétfőtől ne jöjjenek iskolába, maradjanak otthon elkülönülve. Számukra tantermen kívüli tanrendet kérelmezünk, és indítunk el. A diákok kövessék tanáraik útmutatását a Google Classroom felületen.  
 Változások hétfőtől (2020.09.21.): - A 9-12. évfolyamok nem tartózkodhatnak a gumi udvaron, számukra a templomtér...
Last modified on Sunday, 20 September 2020 18:29
Friday, 18 September 2020 14:15

COVID-19 tájékoztatás – szeptember 18.

1. Az EMMI rendeletének értelmében a 9.S osztály számára tantermen kívüli digitális oktatást biztosítunk. A digitális tanórák órarendjét minden érintett megkapja. A tanórák nyomon követése a Google Classroomban (GC) indított kurzusokon keresztül történik. Az órán valós időben, a közvetített tanórákba bekapcsolódva vesznek részt a diákok. A tanórák a Google Meet felületen, a GC falról érhetők el. A bekapcsolódás és az aktív részvétel a digitális oktatásban résztvevő tanuló felelőssége és kötelessége. Kérjük, amennyiben technikai nehézség merül fel, e-mailben jelezzék ezt az osztályfőnöknek és a szaktanárnak. Fokozottan figyelni kell az intézmény által közzétett adatvédelmi szabályokra, valmint a kiberbiztonságra

Last modified on Monday, 21 September 2020 07:23
Thursday, 17 September 2020 14:14

COVID-19 tájékoztatás – szeptember 17.

A mai napon újabb pozitív esetről kaptunk bejelentést. Ezzel 4-re nőtt az igazolt fertőzött diákok száma. A következő intézkedéseket tettük:
1. Az érintett osztályt (9.S) azonnal elkülönítettük, összeírtuk a kontaktszemélyeket, és a listát továbbítottuk az ÁNTSZ felé. A karanténba helyezésről a hatóság dönt.

Last modified on Friday, 18 September 2020 14:45

Fertőzés illetve fertőzés gyanú esetén a következő eljárást javasoljuk a szülőknek:
1. Amennyiben fertőzés gyanúja merül fel, a szülők ne engedjék iskolába a gyermeküket, értesítsék a háziorvost és az iskolát.
2. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy gyermekük közvetlen érintkezésbe (közvetlen kontakt) került fertőzött személlyel, írásban jelezzék az iskolának (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Az intézmény a bejelentést azonnal továbbítja a kontakt-kutatást végző hatóságnak, aki illetékesként elrendeli a hatósági karantént. Erről a szülő és...

Last modified on Wednesday, 16 September 2020 11:39
Tuesday, 15 September 2020 14:00

PET palack mentes Jezsu

Tisztelt Szülők és Diákjaink! Környezetünk védelmének érdekében 2020. szeptemberétől kezdve PET palack mentessé kívánjuk tenni az iskolát. Ezért kérjük, hogy mindenkinek legyen saját, NÉVVEL ELLÁTOTT ivópalackja. Az iskolában a vezetékes víz kiváló minőségű, ivásra tökéletesen alkalmas. Kérjük, működjenek együtt ebben a törekvésünkben!

Last modified on Tuesday, 15 September 2020 14:21

Tisztelt Szülők, Diákok, Tanáraink és Munkatársaink!  A JÁRVÁNYÜGYI ELJÁRÁSRENDBEN a 13. illetve a 21-22. pontban olvashatják el az intézménybe való belépés és a maszk viselés szigorított szabályait, melyeket szeptember 15-én léptetünk életbe. Kérjük, kísérjék figyelemmel az Eljárásrend változásait, és annak minden pontját fegyelmezetten és következetesen tartsák be, hogy elkerüljük a fertőzést és továbbra is zavartalanul, közösségben tanulhassunk. 

Last modified on Tuesday, 29 September 2020 13:23
Friday, 11 September 2020 19:32

KRÉTA - szülői hozzáférés

Kedves Szülők! A www.kreta.jezsu.hu  oldal elérhető. Kérem, hogy saját hozzáférésüket az ITT ELÉRHETŐ SEGÉDLET szerint alakítsák ki.
Köszönettel
Polák Péter oktatási igazgatóhelyettes

Last modified on Friday, 11 September 2020 19:54
Friday, 11 September 2020 13:42

Iskolai járványhelyzet tájékoztatás

Tájékoztatjuk a szülőket és az iskola közösségét, hogy intézményünk két diákjánál állapítottak meg igazolt koronavírus fertőzést. A hatóságok kontaktkutatást végeznek, valószínűsíthető, hogy a közvetlenül érintett diákoknak (szoros kontakt) karanténba kell vonulniuk. Az intézmény digitális távoktatás formájában biztosítja az oktatást a karanténban tartózkodó diákoknak. Az iskolában és a kollégiumban fokozottan megköveteljük a járványügyi szabályok...

Last modified on Tuesday, 15 September 2020 08:11
Friday, 11 September 2020 09:10

ELMARADNAK A SPORTNAPOK!

Kedves Szülők! Az iskolai vírushelyzetre tekintettel az iskolavezetés úgy döntött, hogy a sportnapi rendezvények a mai (09.11) és a holnapi napon (09.12.) elmaradnak. A rövidített órákat a hatodik órával bezárólag tartjuk meg, és az ebédelés 13.10-től, a hatodik óra végétől osztályonként, meghatározott rendben történik. Kérjük, kísérjék figyelemmel a honlapunkat, illetve Facebook oldalunkat, ahol az aktuális információk elérhetők. A helyzet napról napra változhat, új intézkedések válhatnak szükségessé. Kérjük, legyenek megértőek. Mindenben számítunk az együttműködésükre. Kérjük, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét is a járványhelyzetben előírt egészségügyi intézkedések fegyelmezett és következetes betartására: maszk viselése, fokozott fertőtlenítés, gyakori kézmosás, távolságtartás. Az iskola mindent megtesz a biztonságos működés fenntartása érdekében, kérjük hogy ebben együttműködésüket.

Last modified on Friday, 11 September 2020 09:37
Thursday, 10 September 2020 13:56

Szeptember 12-én sportnap az 5-8. évfolyamoknak

Szeptember 12-én, szombaton tartjuk az 5-8. évfolyamosok számára a sportnapot, délelőtt 9:00-12:00 óra között. Ezúttal, a járványügyi intézkedések miatt, sajnos a szülőket nem tudjuk meghívni erre fontos, tanév eleji közösségi programra. A diákok számára változatos, vidám szabad téri programokat, sport versenyeket, tánc tanulást, focit, MTB versenyt, kötélhúzást stb. szervezünk.

Last modified on Thursday, 10 September 2020 14:08
Thursday, 10 September 2020 13:40

Szeptember 11-én, pénteken rövidített órák

Szeptember 11-én, pénteken rövidített órák lesznek, a nulladiktól a hatodik óráig. A hetedik óra elmarad, így mindenkinek lesz ideje megebédelni. Az 5-8. évfolyamosok a 6. óra után mennek haza. Napközit a szokott rendben biztosítunk. Délután 14:00 -16:00 óráig változatos, szabad téri sport program a 9 -12. évfolyam számára.

Last modified on Thursday, 10 September 2020 13:54

Kedves Szülők! Kérjük, minden esetben írásban, a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen tájékoztassák az iskolát, ha gyermekük betegség vagy betegség gyanúja miatt távol marad. Ezt az iskolai JÁRVÁNYÜGYI ELJÁRÁSREND 29. pontja tartalmazza. 
Tájékoztatási kötelezettség: 

Last modified on Tuesday, 15 September 2020 08:04
Thursday, 03 September 2020 13:25

ÉVKEZDŐ ADATLAP - Ha még nem töltötte ki

Tisztelt Szülők! Az új tanév elején arra kérjük Önöket, hogy szeptember 5-ig töltsék ki az ÉVKEZDŐ ADATLAP -ot! Az adatlap kitöltése kb. öt percet vesz igénybe. Az iskola és a szülői közösség megbízható kommunikációja érdekében...

Last modified on Thursday, 03 September 2020 13:50
Thursday, 03 September 2020 12:57

Parkolás az iskola környékén

Kedves Szülők! A szülői értekezletek idején megnyitjuk az iskola területén és a templomtéren a parkolókat. Kérjük, az iskola környékén is csak a kijelölt parkoló helyeken parkoljanak a szülői értekezletek idején, a zöld területre ne álljanak. A szabálytalanul parkoló gépjárművekre magas bírságokat szab ki a Közterület Felügyelet. 

Last modified on Friday, 04 September 2020 14:08
Thursday, 03 September 2020 08:42

Szülői értekezlet időpontok

Kedves Szülők! A szülői értekezlet időpontjától kérjük, az osztályfőnökök értesítéseit figyeljék. Felhívjuk figyelmüket a gimnázium JÁRVÁNYÜGYI ELJÁRÁSREND-jére, amelyet a szülői értekezletek idején is szigorúan be kell tartani. Az Eljárásrend többek között ismerteti iskolába belépés, a közösségi terek használatának, fertőtlenítésnek és az arcmaszk viselésének szabályait.

Last modified on Thursday, 03 September 2020 11:25

Az iskola közösségi tereiben: PORTÁN, FOLYOSÓKON, GAZDASÁGI IRODÁBAN, a TITKÁRSÁG ELŐTT, EBÉDHEZ SORAKOZÁSNÁL, azaz...

Last modified on Friday, 11 September 2020 09:41
Wednesday, 02 September 2020 08:19

MEGJELENT! Minden jezsus család könyvespolcára!

Megjelent a gimnáziumot bemutató legújabb kiadványunk, a JEZSU TÖBB MINT ISKOLA című 230 oldalas kötet, melyet minden jezsus családnak ajánlunk nagy szeretettel. A könyv célja, hogy bemutassa az iskola 25 éves történetét, kimagasló személyiségeket, akik formálták közösségünk arculatát, és valamennyi, sokrétű tevékenységünket. Részletesen és érdekfeszítően megismerteti a lelkiségi életünket, oktatási, nevelési koncepciónkat. Öregdiákjaink rövid írásaiból megtudjuk, hogy mit tudtak tovább vinni a felnőtt életbe innen, a Jezsuból. Kapható a portán és a szülői értekezleten ...

Last modified on Wednesday, 02 September 2020 08:36
Page 1 of 7