• Programok
  • Hírek
  • Aktuális hírek

Kedves Szülők! Kedves Diákok! Az idei tanév tartós tankönyveinek beszedése a következő időpontokban történik az iskolai könyvtárban: 2020. június 8-12, és 2020. június 15-19. (Hétfő – kedd – szerda – péntek: 13.30-tól 16.00 óráig, Csütörtökön: 8.00-tól - 10.00 óráig). Kérjük, mindenkinek legyen benne a neve a tankönyv elején található bepecsételt táblázatban.
Légy szíves, az egyéb tartozásaidat - menza, DSE, kollégium, szekrénykulcs - is ezeken a napokon rendezd. A szekrénykulcs leadása előtt kérjük, mindent pakoljatok ki a szekrényeitekből, ne hagyjatok sem a szekrényekben sem a termekben saját felszerelést és egyéb eszközöket. Az alábbi könyveket kérjük visszahozni:

Last modified on Friday, 29 May 2020 15:28
Wednesday, 27 May 2020 15:45

Diákfelügyelet június 2-26-ig

Tisztelt Szülők! A járvány helyzet alakulása miatt iskolánk a törvényi keretek alapján diákfelügyeletet biztosít június 2-ától - június 26-áig az iskolában. A felügyeletet munkanapokon 7.45 - 16.00 -ig szervezzük. A digitális oktatás teljesítésének lehetőségét az iskolai informatika teremben szervezzük meg ez idő alatt. A diákfelügyelet ideje alatt a törvényi keretek alapján a bent lévő tanulók térítéses étkeztetését biztosítjuk. Kérjük, jelezze május 29-én déli 12.00 óráig az ide kattintva elérhető ŰRLAP kitöltésével, ha gyermeke számára a diákfelügyeletet igénybe kívánja venni.

 

Last modified on Wednesday, 27 May 2020 15:59

Kedves 8. évfolyamos Diákok és Szülők! Elindult a jelentkezés a 2020/2021-es tanévben induló
tagozatos képzésre, amely két tanévre jelent elköteleződést. Jelentkezni kell vagy matematika tagozatra, vagy angol nyelv tagozatra, vagy általános tagozatra.
a második idegen nyelvi jelentkezésnél az angol nyelv, a francia nyelv, a német nyelv és a spanyol nyelv közül kell választani. Mindkét esetben - a sorrend figyelembevételével - két lehetőséget kell bejelölni. Kérjük, hogy minden 8. évfolyamos diák töltse ki a jelentkezést. Elérhető: http://jezsu.hu/online/tagozat/Határidő: június 5. péntek 24:00 óra. A megadott határidőig a jelentkezés módosítható.

Kedves 10. évfolyamos Diákok és Szülők! Elindult a jelentkezés a 2020/2021-es tanévben induló 11. évfolyamos tantárgyi órák felvételére. Kérjük, hogy minden 10. évfolyamos diák töltse ki a jelentkezést! Elérhető: http://jezsu.hu/online/jelentkezes/ Határidő: június 5. péntek 24:00 óra. A 11. évfolyamos tantárgyi órák között szerepelnek:

Last modified on Thursday, 21 May 2020 10:24

MATEMATIKA-INFORMATIKA/FIZIKA és RAJZ-BÁRMILYEN szakos kollégák jelentkezését várjuk a 2020/21-es tanévre. Jelentkezési határidő: június 15. A részleteket megtekintheti a szak nevére kattintva. A többi 2020/21- es állásért kattintson IDE

Last modified on Wednesday, 27 May 2020 09:07

Szeretettel várjuk végzős diákjainkat, családjaikat, minden diákunkat, családjaikat, iskolánk munkatársait, tanárait és családjaikat május 3-án vasárnap 18:00 órakor, hagyományos anyák napi szentmisékre, melyet egyben a végzős diákokért ajánlunk fel. A szentmisét celebrálja P. Bellovics Gábor SJ. Színhely: Jézus Szíve jezsuita templom a Facebookon: https://www.facebook.com/jezusszive.jezsuita.templom/

Thursday, 30 April 2020 10:06

DIGITÁLIS MUNKAREND Május 1-től 6-ig

Május 1. munkaszüneti nap és tanítási szünet – nem lesz digitális közzététel. Mindenkit szeretettel hívunk 10:30-tól a végzősök búcsúztatójára az online térbe, IDE.
Május 4-5-6-án  folytatódik az 5-11. évfolyamosok számára a digitális oktatás. Az írásbeli magyar, matematika és történelem érettségi napjai alatt  NEM LESZ tanítás nélküli munkanap, mert az ilyenkor szokásos tanulmányi kirándulások az idei tanévben a koronavírus járvány miatt elmaradnak. A digitális oktatás (közzététel) rendje iskolánkban ezeken a napokon is folytatódik, ugyanúgy, mint a többi munkanapokon.

Last modified on Thursday, 30 April 2020 10:18

Kedves Érettségiző Diákok! Közeledik az érettségi. A felelős szervezők már kiküldték számotokra a behívókat. IDE KATTINTVA olvashatjátok Ferenc atya levelét az érettségi vizsgák idejére vonatkozó, nagyon fontos tudnivalókról.

Last modified on Thursday, 07 May 2020 09:55

Kedves Végzős Diákok és Szüleik! ITT elolvasható P. Holczinger Ferenc SJ igazgató atya levele a végzős diákokhoz és szüleikhez. Április 30-án, csütörtökön este 8 órakor várja a végzősöket virrasztásra az iskolalelkészség.
A pénteki, 10.30-kor kezdődő búcsúztató pedig a tanárok ajándéka végzős diákjainknak és családjaiknak. Szeretettel várunk benneteket a közös ünnepi búcsúra, amelyből szeretnénk, ha erőt tudnátok meríteni. A virrasztás és a búcsúztató élő adását a levélben található linkekre kattintva érhetitek el.

Last modified on Tuesday, 28 April 2020 08:58

Többen kérdezik, hogy van-e lehetőség önkéntes munkát végezni a vészhelyzet idején. Bár a szeretetszolgálathoz kapcsolódó intézmények többsége zárva tart, és nincs lehetőség online segítségnyújtásra sem, korrepetálni, diákoknak segíteni lehet!  A Herman Ottó Általános Iskola 16 diákja nagyon szeretne egy-egy jezsus diáktól segítséget kérni a digitális tanulásban. A jelentkező diákok 10-14 évesek, e-mail címet és telefonszámot küldtek, amelyen elérhetők. Várnak Benneteket!
Ha van még egy kis időd a napi tanulási feladatok mellett tanítani is, akkor keresd Velkey Balázst a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, és ő megosztja veled az érdeklődő diákok elérhetőségét.

Wednesday, 22 April 2020 10:16

ONLINE FOGLALKOZÁSOK RENDJE

Az eltelt hónapban a digitális oktatás jelentős fejlődésen ment keresztül. A megszerzett tapasztalat a jezsuita gimnázium és kollégium tanárai körében magabiztosságot eredményezett, valamint sok kreativitást szabadított fel. Mindez intenzíven megjelent az online élő foglalkozások szervezésében. Az esélyek kiegyenlítése érdekében fontos, hogy az új módszertani megoldások szabályozottan épüljenek be a már bevált digitális oktatási rendszerünkbe....

Francia-bármilyen szakos tanár kolléga jelentkezését várjuk. Jelentkezés 2020. június 15-ig! A részletes pályázat megtekintető ITT.

Last modified on Friday, 08 May 2020 14:17

Kedves Szülők! IDE KATTINTVA elolvasható P. Holczinger Ferenc SJ atya húsvéti levele. 

Last modified on Thursday, 09 April 2020 15:27

Pedagógus kollégákat keresünk a következő tanévre. A részletes pályázati felhívásokat a szak nevére kattintva tekinthetik meg: ANGOL-BÁRMILYEN SZAKOS KÖZÉPISKOLAI TANÁRGOL-BÁRMILYEN SZAKOS KÖZÉPISKOLAI TANÁR  és LEÁNYKOLLÉGIUMI NEVELŐ PEDAGÓGUSNŐ. Jelentkezés 2020. június 15-ig!

Last modified on Friday, 22 May 2020 09:03
Wednesday, 08 April 2020 08:48

GDPR a távoktatás idejére

Tekintsék meg iskolánk új GDPR - Adatkezelési dokumentumát a digitális oktatás keretei között. A korona vírus miatt kialakított távoktatási rend során a tanulók munkájának a követése és értékelése új kihívás elé állított bennünket. A gyakorlati tantárgyakat oktató tanárok, de más tárgyak esetében is felmerült, hogy a diákokok olyan hang, kép, illetve videó anyag készítésével igazolják a munkavégzést, illetve adjanak be értékelhető anyagot, amelyen felismerhetőek, személyes adatot közölnek. A jelen dokumentum megállapítja az intézmény jogállását, valamint előírja a pedagógusok jogait és kötelességeit az adatkezelésre vonatkozóan.

A digitális iskola egyik prioritása a biztonságos kommunikáció az onlájn térben. Az iskolában elfogadott ajánlás ITT megtekinthető.

Tuesday, 07 April 2020 11:46

Adatkezelési tájékoztató

Itt megtekinthető az iskola ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA 

Tisztelt Szülők! ITT elolvasható Köllő András kollégiumi vezető tájékoztatója a Kollégiumi Fejlesztési Alap szüneteltetéséről és egyéb, a kollégistákat érintő intézkedésekről.

Last modified on Tuesday, 31 March 2020 11:10
Thursday, 26 March 2020 15:19

Ferenc atya levele a szülőkhöz

Kedves Szülők! Holczinger Ferenc SJ igazgató atya levele a szülőkhöz IDE KATTINTVA elolvasható. 

Nevelő közösségként lendülettel és bizakodással tekintünk az előttünk álló feladatokra. Vállaljuk, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt a közösség fenntartásáért, illetve a tanítás és tanulás támogatásáért. A jezsuita gimnáziumban küldetésünk lényegében nem változik: felelősen nevelni és oktatni a ránk bízott gyermekeket és fiatalokat, hogy lelkileg, szellemileg, érzelmileg és fizikailag teljes emberként fejlődjenek Isten nagyobb dicsőségére, a közjó szolgálatára.

Last modified on Thursday, 26 March 2020 17:29

Tisztelt Szülők! IDE KATTINTVA olvashatják Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár levelét, melyben megosztja a digitális oktatásra való átállás eddigi tapasztalatait, és kifejezi háláját és tiszteletét az Önök helytállásáért.

Monday, 23 March 2020 13:37

MAGIS Digitalis

Már a virtuális térben a digitális Magis, a jezsus újságírás legfrissebb gyümölcse! IDE KATTINTVA MEGTALÁLOD  

Last modified on Monday, 23 March 2020 13:44
Monday, 23 March 2020 12:15

SZENTSÉGI ÁLDÁS

Last modified on Tuesday, 24 March 2020 13:16
Wednesday, 18 March 2020 14:04

DIGITÁLIS ISKOLA - minden egy helyen!

jezsu.hu/tavoktatas Erre a linkre kattintva éred el a digitális iskolát. Minden egy helyen: iskolai és intézményi hírek, digitális órarend, classroom oktatóanyag, digitális kapcsolattartásra kijelölt email címek, öregdiák segítséget igénylő űrlap, lelki beszélgetés kapcsolatok, vagyis minden, amire az eredményes otthon tanuláshoz szükséged lesz. Levél a szülőknek a távoktatás mikéntjéről ITT elolvasható.

 

Last modified on Wednesday, 22 April 2020 10:28

A koronavírus terjedésének megelőzése miatt az iskolák a digitális oktatás megvalósítására térnek át. A 3/2020. (III.14.) EMMI határozata alapján az intézmény a saját diákjainak napközis lehetőséget biztosít. A gyerekeket 10 fős csoportokba fogjuk beosztani. A tanulói felügyeletet és foglalkozások időtartama 8 órától – 14 óráig tart. Kérjük, hogy a szülői igényeket az alábbi online linken megadva juttassák el iskolánknak. A gyerekek számára étkezést, tanulási feltételeket, illetve lelkiségi és rekreációs foglalkozást biztosítunk. https://forms.gle/ooyen2n6rn6CzW7M9

 

 

Last modified on Wednesday, 18 March 2020 14:35
Monday, 16 March 2020 13:31

JEZSU Digitális Oktatás hírek

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! Iskolánkban zajlik a felkészülés a digitális oktatásra. A hétfői, keddi és szerdai napok a  gimnázium tanárai szervezett keretek között dolgoznak a hatékony tanulási feltételek megteremtésén. Egységesen a Google Classroom tánítást és...

Last modified on Tuesday, 24 March 2020 13:14

Tisztelt Szülők és Kedves Diákok! 2020. március 16.-ától új oktatási munkarend lép életbe, tantermen kívüli, digitális oktatás.
A munkarend kialakításán dolgozunk.
Kövessék a honlapot, facebook-ot és a szülői csoportok levelezőrendszerét, ahol ezekről folyamatosan tájékoztatást adunk.

Last modified on Monday, 16 March 2020 09:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadta az iskolák számára követendő tájékoztató levelét a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról. A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium ennek megfelelően az alábbi döntéseket hozza:

Last modified on Wednesday, 11 March 2020 16:09

Tisztelt Szülők! 
Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve, az operatív törzs döntésének megfelelően az alábbi közérdekű információkat és az iskolában életbe léptetett intézkedésekről szóló információt tesszük közzé:...

Last modified on Monday, 02 March 2020 13:35
Tuesday, 25 February 2020 09:24

Pénteken rövidített tanítási nap!

Február 28-án, pénteken rövidített tanítási napot tartunk. A 0-6. óra lesz megtartva, 40 perces órák lesznek. A tanítás 13:05-kor fejeződik be, utána kezdődik a szóbeli felvételi. Ebéd a beosztás szerint, napközit igény szerint biztosítunk.

Last modified on Tuesday, 25 February 2020 09:28
Thursday, 20 February 2020 14:37

H1 helyett Sz2 - Február 24. hétfő

Kedves Diákok! Hétfőn, első (1.) órában a szerdai második (2.) óra lesz megtartva, úgy készüljetek és pakoljatok. Február 26-án ugyanis Hamvazószerda, kezdődik a Nagyböjt. Hamvazkodás a templomban. SZ1: 5-8. évfolyam, SZ2: 9-12. évfolyam.

Monday, 10 February 2020 11:11

NYITVATARTÁSI REND

A. Általános munkarend 
Az iskola nyitva tartása: a portaszolgálat hétköznapokon 6:00 – 20:00 óra között működik. Az épületek nyitási és zárási rendjét külön függelék szabályozza.
2. Ügyintézés az iskolatitkárságon és a gazdasági irodában hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00 óra között, pénteken 8:00-13:30 óra között. Az iskolai titkárságon pénteki napokon diák ügyintézés nincs.
3. A könyvtár hétfőtől csütörtökig 7:30-17:00 óra között, pénteken 7:30-12:00 óráig tart nyitva.
4. A tanév rendjét az Oktatási Minisztérium határozza meg. A szünetek kezdő és befejező napját az igazgató, az egyházi ünnepekre való tekintettel a Minisztérium által meghatározott időpontoktól eltérően is meghatározhatja. Az igazgató évközben 6 tanítás nélküli munkanapot engedélyezhet, melyből egy tanítás nélküli munkanap programjáról a nevelőtestület véleményének kikérésével az iskolai diákönkormányzat jogosult dönteni.
5. Nemzeti, egyházi és sajátos intézményi ünnepeinket az éves munkatervben meghatározottak alapján tartjuk meg.
6. Gimnáziumunk oktató-nevelői programjának szerves része a havonként egyszer megrendezésre kerülő „közösségi szombat”, melyek többsége tanítási napnak minősül. Az ezeken való részvétel minden diákunk számára kötelező.
B. A tanítási nap
A hét öt napján, hétfőtől péntekig tanítási napok vannak. A diákok reggel 7:45-ig kötelesek megérkezni az intézménybe. Azok a tanulók, akiknek 0. órájuk van, 7:05-kor már az iskolában kell, hogy legyenek. Tanítási napokon 7:45-től 13:25-ig, ill. a tanítási órák végéig, az iskolát a tanulók csak kilépővel hagyhatják el. A diákok ki- és belépésének ellenőrzése a portások munkaköri kötelessége. Az iskola tanári engedély nélküli elhagyása tanítási időben fegyelmi intézkedést von maga után. Rendkívüli, indokolt esetben a tanítás vége előtt az osztályfőnök vagy helyettese, illetve a nevelési igazgatóhelyettes „Kilépőt” állíthat a diák számára, melyet a portán le kell adnia.
C. A kollégium
A kollégium munkarendje a gimnázium munkarendjét követi. A tanulók heti öt napot töltenek a kollégiumban. Vasárnap az ügyeleti idő 17.00 órakor kezdődik, pénteken 16.00 órakor ér véget. A hazautazás pénteken az utolsó tanítási óra után kezdődhet. Havonta egy alkalommal az iskolai közösségi szombat programjának függvényében a kollégiumban biztosított a tanulók ellátása. A szülők/gondviselők a tanítási és tanulási programok tiszteletben tartása mellett, korlátok nélkül látogathatják a gyermekeket. A szobákba az ügyeletes nevelőtanárral egyeztetve léphetnek be.

Last modified on Monday, 10 February 2020 11:19
Wednesday, 29 January 2020 20:29

Jubileumi Gála DVD kapható!

Csütörtök déltől kapható a portán a Jezsuita Gimnázium 25 éves Jubileumi Gálaműsorának dvd felvétele, amely október 25-én a Művészetek Házában készült. A DVD a teljes műsort tartalmazza. Ára 1000 Ft, amelyet, a felvétel és a sokszorosítás költségeinek fedezésére fordítunk. Kapható az iskola portáján, továbbá a szülők a szülői értekezleten az osztályban is megvásárolhatják.

Last modified on Thursday, 30 January 2020 08:58
Tuesday, 14 January 2020 18:44

Csütörtök, péntek - rövidített órák

Január 16-17-én, csütörtökön és pénteken a délutáni félévzáró értekezletek miatt rövidített órák lesznek. A 6. óra után, 13:05-kor befejeződik a tanítás, kivéve a 11. évfolyamosokét, akik 13:25-kor végeznek! Ebédet és napközit a szokásos módon biztosítunk diákjainknak.

Last modified on Wednesday, 15 January 2020 16:18
Thursday, 09 January 2020 09:17

Hétfőn hangverseny

Január 13-án, hétfőn, 15:00 órakor hangverseny 14:05-ig tartanak a rövidített órák, a hangverseny 15:00 órakor kezdődik és 15:50-ig tart. Helyszín: Művészetek Háza. A hangverseny látogatáson résztvevő osztályok: 5. s, 5. a és a 6-10. évfolyamok. Öltözék: délutáni koncertnek megfelelő elegancia. 

Last modified on Thursday, 09 January 2020 09:45
Wednesday, 18 December 2019 10:08

December 19-i tanítási rend

Az utolsó tanítási nap rendje:

Last modified on Wednesday, 18 December 2019 15:47
Page 1 of 8