• Programok
  • TÁBOROK
  • Egyéb táborok
  • III. Magashegyi Matematika Edzőtábor – tényleg jól bírják…

III. Magashegyi Matematika Edzőtábor – tényleg jól bírják…

Imádunk viccelődni a jávorkúti MagMaTáboron, hiszen milyen abszurd dolog, hogy húsz diákunk „fölmegy egy hegyre, és még fizet is azért, hogy öt napon át, reggeltől estig matekpéldákkal küszködjön,” de a harmadik alkalommal is bebizonyosodott, hogy ez bizony csuda jó. Szerencsére Toró Csaba tanár úr fő-edző-mester idén is töretlen energiával szolgáltatta a bonyolultabbnál bonyolultabb feladványokat, és nem mellékes, hogy a tavaly művészi színvonalú zenei kíséretet szolgáltató Gedeon senior méltó utódja, Gedeon junior is bekerült a rendíthetetlen matekosok csapatába. „Nagyon jól bírták a diákok, le a...

...kalappal. Csak ebéd után adtam nekik egyetlen órácskát szisztára, de azt is pusztán önös érdekből, én akartam szunyókálni egyet” - vallotta be a tábor szervezője (kereszt)kérdésre válaszolva. Álljon itt az egyik rendíthetetlen, Kutas Gerda 12. B osztályos tanulónk beszámolója:
"Táborunk idejének intervallumát szeptember 10-től szeptember 14-ig határozhatjuk meg. A Magaslati Matematika Edzőtábor elsődleges célkitűzése a szellemi intelligencia gyarapítása volt matematika terén, de emellett volt lehetőségünk fizikai tevékenységek űzésére is, mint például ping-pong, favágás, futás. A napi 9 órás agytornát a személyre szabott házi feladatok koronázták meg. A feladatok típusát az aznapi téma határozta meg, így a tábor alatt a matematika csaknem minden területét lefedtük.
Szórakozásunk nem csak a matematikában élhettük ki, hanem az esti kulturális programokban is. Egyik este Sherlock Holmes fondorlatos cselekménytörténetébe csöppenhettünk bele, másnap Gedeon Máté hangszeres játéka és közös éneklés formálta közösségünket.
A tábor résztvevői: Várkonyi Dóra (9.a), Vargay András (9.a), Kovács Bálint (9.b), Kondás Réka (10.a), Gajdócsi András (10.a), Mátraházi Krisztián (10.b), Kardos Eszter (11.c), Gedeon Máté (11.b), Bulla Gerald (11.b), Juhász András (11.b), Benke Dénes (11.c), Bakondi Gábor (11.a), Kutas Gerda (12.b), Kondás Péter (12.a), Oláh Soma (12.a), Sztankovics András (12.c)
Köszönet: Toró Csaba tanár úrnak lankadhatatlan türelméért és öregdiákunknak, ifj. Polák Péternek, hogy már harmadik éve vállalja velünk és értünk a tábori viszontagságokat."

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 12:36
More in this category: « Informatika tábor