• Fejlesztések
  • Szelenge Judit
Szelenge Judit

Szelenge Judit

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes szociális segítő munkára keres fiatalokat 2019. szeptember 1. - 2020. augusztus 31-ig terjedő időszakra, akik elsősorban szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben és a Bárka közösségekben élőket támogatják. Franciaország: Részletes felhívás és jelentkezési felület. NémetországRészletes felhívás és jelentkezési felület. Nagyon jó lehetőség a nyelvtanulásra, pályaorientációra és később a munkavállalásnál is előny lehet. 

A szerelem az egyik legszebb emberi képesség. A mesében is szerelmes lesz a legkisebb fiú a királylányba, s a világirodalom legcsodálatosabb alkotásai sem születtek volna meg ennek az érzésnek a hiányában. Szociológiai kutatások bizonyítják, hogy a magányosan élő emberek hajlamosabbak a betegségre, sőt,...

„Az ima és a szeretet – csak ez a fontos, ezt mondta...” „Na, nálam teljesen kiverte a biztosítékot.” „Mindenki átszellemülten, csillogó szemmel hallgatta.” „Sok jót mondott, de szerintem a szerelem nem múlik el három év alatt, tudok is ellenpéldát, a saját szüleimet...” „Én nem voltam ott a H1-en, de úgy hallottam, az volt vele a baj, hogy általánosításokat mondott.” „Tetszett, hogy olyan fiatalos.” „Ha ez pap lesz, szerintem én nem járok templomba.” „Több ilyen ember kellene.” „Nekem ne akarja megmondani a tutit!” „Ezt kellene mondani reggeltől estig, alkalmas és alkalmatlan időben...” „Idegesítően gesztikulál...” „Biztatott, hogy gyónjunk, imádkozzunk és éljünk szentségi életet.”
Simon Dávid negyedéves egri szeminarista úgy csapott le az álmos gimnazistákra, mint egy reverendás forgószél, és...

Wednesday, 06 February 2019 15:38

Országos ötödikek a nagyok Bolyai versenyén!

Spekker Dorina, László Hunor, Molnár Zsombor és Szabó Dominik 11. A osztályos diákjaink országos 5. helyezést értek el a nagyok Bolyai anyanyelvi csapatversenye döntőjén, január 19-én, Budapesten a Baár-Madas Gimnáziumban. A területi döntőn a csapat a 2. helyen végzett, így szereztek jogot arra, hogy az országos döntőn is részt vegyenek. Dorina,...

Briczky Maja és Ungvári Zsófia 5/B osztályos tanulók, a Jégvirág Korcsolya Klub sportolójaként, juvenile korcsoportban nemzetközi bajnokok lettek Salzburgban, a 2019. január 18-20. között megrendezett Mozart–Amade Cup versenyen. Ez Európa egyik legjelentősebb szinkronkorcsolya versenye. A nyertes műsorszám ITT megtekinthető. Maguk mögé utasítva 6 csapatot (köztük 3 cseh, 2 német és 1 osztrák...

Monday, 04 February 2019 13:39

A megszentelt élet ünnepnapja

„Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon... otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet, az eljövendő másvilágban pedig örök életet.” (Márk 10,29-30)

Friday, 01 February 2019 10:15

Étkezési díjak 2019-ben

Az étkezési térítési díjak 2019. január 1-től megváltoztak. A teljes árú, bruttó díjak:
reggeli: 242 Ft
tízórai: 177 Ft
ebéd: 543 Ft
uzsonna: 149 Ft
vacsora: 437 Ft

Szülői értekezlet a sítáborba menő diákok szüleinek. 2018. február 1. péntek, 17:30-kor a Fiúkollégium kápolnájában (Xavéri Szent Ferenc Fiúkollégium, Loyolai Szent Ignác kápolna)

Thursday, 31 January 2019 14:53

Jubileumi cserkészprogram - Február 9.

Játék, villámcsődület, Dzsungel könyve, szeretetvendégség! A Cserkészparancsnok levele
Kedves Cserkésztestvéreim! 2018. február 9-én

Kovács Máté 8.B osztályos diákunk ismét fantasztikus eredményt ért el Pozsonyban, az Olimpiai Reménységek Versenyén ahol fedett pályás síkfutás versenyszámban, 1500 méteren 2. helyezessel, a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként állhatott dobogóra. Gratulálunk tehetséges sportolónknak!

Page 1 of 69