Bejelentkezik az iskolalelkészség

Szeretettel várunk mindenkit, aki beszélgetni, teázni, gyónni, lelkivezetést kérni, munkánkhoz csatlakozni, megpihenni, együtt sírni-nevetni, vagy csak csendben lenni szeretne. Keressetek bennünket a lelkészségen (Szent József épület I. emelet és Fiú Kollégium, földszint balra), az épületekben, az udvaron. Az iskolalelkészség csapata: Kinga néni, Petrovics Laci atya, Elek Laci bácsi, Drahos Dávid úr. Ami a tanévet illeti, még csak a második hét elején járunk, viszont máris megannyi lelki élményben lehetett részünk. Tanáraink Felsőtárkányban kezdték meg a ráhangolódást az idei tanévre...

A kétnapos lelkigyakorlat idei témáját az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója szolgáltatta. „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Így hangzik az idézet, mi pedig Koronkai Zoli atya színvonalas előadásaival, kiscsoportos munkával, valamint egyéni imaidőben próbáltunk reflektálni arra, honnan, kiből merítünk erőt a hétköznapokban. Többünknek sokat jelentettek a személyes tanúságtételek is. Természetesen nemcsak komolyabb elmélyülésé volt a főszerep, maradt időnk a kötetlen együttlétre, ahol újra átélhettük mennyire jó egy csapatban játszani.

Alighogy véget ért lelkigyakorlatunk, a mezőkövesdi Szent István Általános Iskola tanári kara látogatott el hozzánk. A lelki nap célja saját magunk és egymás jobb megismerését volt hivatott szolgálni. Minden túlzás nélkül írhatom, hogy egy igazán tartalmas napot töltöttünk együtt, hasznos felismerésekkel és önmagunkról szerzett tapasztalatokkal. Zárójelben szeretném megemlíteni, fontosnak tarjuk, hogy aktívabban vegyünk részt az egyházmegyénk életében, például így is, hogy lelki napokat tartunk az érsekség területén található katolikus iskolákkal közösen. Ezt követően továbbra is a pedagógusokkal dolgoztunk együtt. A munkacsoport-vezetőkkel az ignáci-pedagógia területén volt egy továbbgondolás. Testnevelés tanárainkkal pedig rátekintettünk a sport és lelkiség kapcsolatára.

Közvetlenül a Veni Sancte után aztán már Parázsló diákjainkkal voltunk együtt, természetesen a jó öreg Kurtabércen (erről egy igazán remek kisfilm itt: https://www.youtube.com/watch?v=KF5eyj6qpQU ). A hegyen, csapatépítéssel és ünnepélyes elköteleződéssel indítottuk útjára a tanévet. Számomra feledhetetlen volt közös lelkigyakorlatunk, hiszen másnap volt a papszentelésem. Mindig emlékezni fogok arra, ahogyan a kedves „kis” Parazsak kezüket a vállamra téve, imádkoztak értem. Közben már javában zajlanak a Kurtabérci osztály lelkigyakorlatok. Itt tartunk most.
Imáitokat továbbra is kérem, kérjük, hogy mindabból a szeretetből, amit Isten részéről megtapasztaltunk, tovább tudjunk adni valamit, az Ő nagyobb dicsőségére.

Petrovics László, SJ
Iskolalelkész

Last modified on Tuesday, 19 September 2017 09:41