• Lelkiség
  • Lelkészségi hírek
  • ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR AZ ISKOLAUDVARON – „EGYMILLIÓ GYERMEK IMÁDKOZZA A RÓZSAFÜZÉRT”

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR AZ ISKOLAUDVARON – „EGYMILLIÓ GYERMEK IMÁDKOZZA A RÓZSAFÜZÉRT”

Ferenc pápa felhívására egymillió gyermek imádkozza majd a rózsafüzért az egész világon a világbékéért. Szent Pio atyától származik a gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Az eredetileg Venezuelában, 2005-től indult kezdeményezéshez csatlakozva, október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Mi, jezsusok, reggel 9 órától, a második tanórában az Örvendetes Rózsafüzért ...

fogjuk imádkozni a pápa szándékára. Az alsósok közül osztályonként 5 fő vonul ki a gumiudvarra, ők lesznek a rózsafüzér élő gyöngyszemecskéi. A hittan tanárok jelölik ki és szervezik meg az imádságot. Lesz olyan hittan csoport, akik majd a gumiudvaron tartják az óráikat ezalatt, ők, ha akarnak, együtt imádkozhatnak az élő rózsafüzérrel. Az osztálytermekben maradó diákoknak közös impulzussal indul minden tanóra, így az osztály többi tagjának és a felsősöknek is lesz alkalmuk bekapcsolódni az imádságba.
MINDEN NAP A RÓZSAFÜZÉRREL
A Szentatya úgy határozott, hogy minden hívőt arra hív az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában imádkozza el minden nap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze egy közösségben és bűnbánatban, mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt arra kéri, hogy óvja meg az Egyházat az ördögtől, akinek célja mindig az, hogy elszakítson bennünket Istentől és egymástól. „Kérjük Istennek Szent Anyját, vegye az Egyházat óvó palástja alá, így őrizze meg a gonosznak, a nagy vádlónak a támadásaitól...” A Rózsafüzér titkai összefoglalják az Evangéliumot, vagyis a Rózsafüzért imádkozva Jézus életét elmélkedjük végig. A titkok egyáltalán nem titkosak, jól ismerjük őket a Szentírásból. Jézus életének állomásai. IDE KATTINTS! és imádkozz minden nap. https://www.karizmatikus.hu/imak/imaink/544-a-rozsafuezer-titkai.html
A TÖRTÉNELEM TANÚBIZONYSÁGA
A történelem során számos eset igazolta a rózsafüzér erejét, gondoljunk csak Lepantora, amikor 1571. október 7-én Szent V. Piusz pápa keresztes hadjáratot hirdetett a törökök ellen, és rózsafüzéres imahadjáratot a keresztény erők támogatására. A török túlerővel szemben az egyesült spanyol, velencei és a pápai flotta 1571. október 7-én, Görögország partjainál, a Lepanto-i öbölben csodálatos módon győzött.
A történelem során számtalanszor már beigazolódott, amit XII. Piusz pápa mondott: "Nagy a hatalma annak a hadseregnek, amelyik a kard helyett a rózsafüzért tartja kezében." Minket, keresztényeket 1456-ban Nándorfehérvárnál, 1571-ben Lepántónál, 1683-ban Bécsnél, 1686-ban Budán szabadított meg az ellenségtől. 1955-ben eltávolította az oroszokat a katolikus Ausztriából. 1960-ban véget vetett a Szovjet atomfegyverkezésnek. 1962-ben megakadályozta, hogy Brazília kommunista kézre jusson. 1986-ban békésen bukott meg a fülöp-szigeti Marcos diktatúra, 1989-ben a román diktatúra, 1991-ben a Szovjet kommunizmus. Ha imádkozunk, akkor legyőzzük ellenségünket. (Összeállította: Szelenge Judit)