• Iskolánkról
  • Dokumentumok

Templomunkban kiállítás nyílt Raffai Kinga képeiből. Ha szeretnél valami nagyon szépet látni, gyere, nézd meg. Raffai Kinga életéről és munkásságáról ITT olvashatsz. Megtudhatod, többek közt, hogy egész életében Miskolcon dolgozott a szépség és a hit szolgálatában. Saját szemeddel győződhetsz meg arról, hogy a batik technikának szinte nincsenek határai. Néhány képe kedvcsinálónak ITT látható, és ITT is.

Last modified on Sunday, 23 September 2018 17:34
Sunday, 23 September 2018 16:48

Jónak lenni jó

„Ahol irigység és önzés honol, ott zűrzavar van és mindenféle hitványság. A felülről származó bölcsesség először is tiszta, aztán békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalom tölti el és gazdag termést hoz, nem részrehajló, nem képmutató. Az igazság gyümölcsét békében vetik el azok számára, akik békét teremtenek.” (Jak 3,16-18) Ezeket a tanácsokat megtartani nemcsak azért fontos, hogy az Isten előtt kedvesek legyünk és üdvözüljünk, hanem azért is, hogy a családjainkban, az iskolában, a munkahelyünkön, szóval bármely közösségben nyugalomban élhessünk. Ha arra törekszünk, hogy embertársainkkal jót tegyünk és magunk körül békét teremtsünk, akkor kiérdemeljük a megbecsülésüket, barátságukat. Ez örömteli jó érzés. Tehát: jónak lenni jó! Próbálkozzunk!

Sunday, 23 September 2018 16:00

Rajzpályázat - még van idő elkészíteni!

Written by

Az Avasi Búcsú rajzpályázat témája: „Jézus, az Isten Igéje”. Részleteks pályázati kiírás ITT, az Isteni Ige Plébánia,  vagyis templomunk honlapján.

Az iskola területén folyó építkezések miatt nem az iskola parkjában, hanem a Majális parkban, a Királyasztalon volt a családi nap, úgyhogy korábban keltünk, kellett némi plusz logisztikai bravúr, extra szervezés, térképrajzolás, segítő buszjárat, engedélyek felhajtása, szemeteszsákok kiosztása, nem is beszélve a protekcióról magasabb helyeken, amire szükség volt ahhoz, hogy a felhőszakadást délután 3 óra utánra halasszák a kedvünkért... (Fényképalbum ITT)
Az iskola diáksága egy emberként...

Last modified on Friday, 21 September 2018 15:44
Friday, 21 September 2018 11:01

Elkezdődtek a lelkigyakorlatok Kurtabércen

Megkezdődtek a kurtabérci lelkigyakorlatok,mennek a felsős osztályok a hegyre, sorban, ha esik, ha fúj... a Szentlélek szele pedig mindig fúj Kurtabércen. Az iskolalelkészség két ifjú Laci atyája, Elek László és Petrovics László jezsuiták felváltva vezetik a lelkigyakorlatokat a Parázs csoport lelkes tagjainak segítségével. Álljon itt Dabasi-Halász Gellért és Juhász Zoltán enigmatikus, de vidám hangulatú beszámolója:

Last modified on Friday, 21 September 2018 15:41
Wednesday, 19 September 2018 13:42

Japán szakkör

Japán szakkör indul szeptember 21-én, pénteken a 6. órában. Helyszín: Szent Ignác épület 101-es, az 5B osztály terme. Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a japán kultúra, nyelv, étkezés, szokások iránt. A szakkört Szabó Flóra tanárnő vezeti.

Last modified on Wednesday, 19 September 2018 14:18
Wednesday, 19 September 2018 12:10

Csillagász szakkör

Csillagászati szakkör indul szerdánként 15:30-17:00 órakor. Helyszín a fiúkollégiumban a csillagvizsgáló alatti kis teremben. Minden érdeklődőt szeretettel vár Somosvári Béla csillagász.

Last modified on Wednesday, 19 September 2018 12:24

A Fényi Kamara nyáron Németországban turnézott, egyik állomásuk a müncheni Magyar Katolikus Misszió volt. Geng Ildikó a Müncheni Magyar Katolikus Misszió kórusvezetője, neki köszönhette a 20 tagú kórus a szíves vendéglátás megszervezését és a finom ebédeket, melyeket Ildikó nagynénjével együtt sütött-főzött a számukra. A rövid látogatásba még egy kis beszélgetés is belefért:

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 13:42

Imádunk viccelődni a jávorkúti MagMaTáboron, hiszen milyen abszurd dolog, hogy húsz diákunk „fölmegy egy hegyre, és még fizet is azért, hogy öt napon át, reggeltől estig matekpéldákkal küszködjön,” de a harmadik alkalommal is bebizonyosodott, hogy ez bizony csuda jó. Szerencsére Toró Csaba tanár úr fő-edző-mester idén is töretlen energiával szolgáltatta a bonyolultabbnál bonyolultabb feladványokat, és nem mellékes, hogy a tavaly művészi színvonalú zenei kíséretet szolgáltató Gedeon senior méltó utódja, Gedeon junior is bekerült a rendíthetetlen matekosok csapatába. „Nagyon jól bírták a diákok, le a...

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 12:36

Kedves Diákok! Még van néhány nap, el ne mulasszátok! OKTV jelentkezés határideje: 2018. szeptember 21. OKTV adatok rögzítése: 2018. szeptember 28. Jelentkezési lap elérhető a titkárságon és a tanáriban. A kitöltött jelentkezési lapokat a titkárságon lehet leadni.

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 11:38
Page 1 of 43