• Iskolánkról
  • Kapcsolat
  • Fényi Alumni

Salai Szabolcs nem is olyan régen még a gumiudvaron szaladgált a többiekkel, most meg szakállasan, hosszú, fekete csuhában ő a vendégünk a hétfő reggeli áhítaton... Na, igen, közben atya lett, meg apa is, mert a görög katolikus papoknak lehet családjuk. Őt szentelték először pappá a jezsus hivatások közül.
Ft. Szabolcs atya diákkorában különösen zenei közreműködéséről volt híres az iskolában, és egy ideig mindenki azt hitte, zongoraművész lesz belőle. Most is lelkesen üdvözli őt a régi szép időkre jól emlékező Velkey Klára tanárnő, akivel felelevenítik közös emlékeiket, a kórust, melyben Szabolcs a 12. osztály végéig énekelt, és a közös produkciókat, vagyis az első Damaszkuszt és Máriát.
A Jezsuban érettségizett 2007-ben, majd...

Last modified on Friday, 30 November 2018 09:07

Október 19-én került megrendezésre az öregdiákok számára szervezett II. Alumni Retro Party. Az eseményt a tavalyi évben jó hangulatban telt este hívta újra életre.

Nemcsak mi, Jezsusok és a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium, de egész Miskolc, sőt, az egész ország büszke öregdiákunkra, Varholik Dávidra, aki ezüstérmet szerzett ápolás szakmából a Szakmák Európa Bajnokságán, az EuroSkills 2018-on. Dávid egy TV interjúban (Katt IDE! ) elmondta, hogy „ilyen versenyeken majd kiugrik az ember szíve az izgalomtól”, de a felvételeken megfigyelhettük, hogy az izgalom egyáltalán nem látszott rajta, olyan magabiztosan végezte el a feladatokat...

Last modified on Thursday, 11 October 2018 10:48
Monday, 17 September 2018 08:37

Osztálytalálkozó - 12.C/2013.

Már öt év telt el azóta, hogy 2013-ban elköszöntek az iskolától a 12.C-sek, de sokan közülük mai napig kapcsolatban maradtak a jezsuita hagyományokkal. Van aki évekig a Szent Ignác szakkollégiumban lakott, van aki most végzi a próbatanítását a jezsuban. Az osztályfőnöki órán Gulyásné Vastag Irén osztályfőnök és Sike László társosztályfőnök várta a diákokat. A fiatalok többsége nagyon jó életszakaszban van, jól érzi magát abban, ahogy él, tanul, dolgozik. A személyes beszámolók után Elek László atya tartott a kápolnában egy 15 perces exament, amely alatt mindenki felidézhette az együtt töltött négy év emlékeit. Nagyon jó volt újra együtt, és külön öröm, hogy – bár voltak, akik csak a vacsorára tudtak eljönni – mindössze 3 volt diák hiányzott.

Last modified on Monday, 17 September 2018 08:45

Nagy Renáta 2018. szeptemberben Connecticutban kezdi a Yale Egyetemen művészettörténetből PhD programját. Témája az itáliai és a magyar reneszánsz, vagyis Lorenzo de Medici kapcsolata Corvin Mátyással. Több mint 100 levelet váltottak, és

Last modified on Tuesday, 26 June 2018 13:52

2017 tavaszán az EuroSkills válogatóján, a Szakma Sztár Fesztiválon, negyvenegy szakma képviseltette magát, a versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezte. Az Ápoló szekciót a 23 éves Varholik Dávid nyerte meg, így továbbjutott az EB-re, ahol majd angol nyelven kell számot adnia tudásáról. Az Észak-nak adott interjúban (Detzky Panni Cikke ITT olvasható) megemlíti, hogy az angolt jól megtanulta a Jezsuban,  a szakmai nyelvet kell még jól

Last modified on Monday, 14 May 2018 13:54

Nevelős Gábor SJ tanuló jezsuita rendtag, vendégünk volt a H1-en. Ha öregdiákunk tér vissza, mindenki hegyezi a fülét. Tanárt és diákot egyaránt érdekel, hogyan alakul a volt jezsusok sorsa. „Mit kaptam a jezsutól? Sokat. Rengeteget. A szakmai felkészítésen túl itt van egy többlet, a személyesség.” Már sorolja is,

Last modified on Wednesday, 18 April 2018 15:53

Ad maiorem dei gloriam - Mindent Isten nagyobb dicsőségére! Örömmel tudatjuk, hogy Grunda Dávid öregdiákunkat, Manel Nin püspök atya (Görögország apostoli exarchája) 2018. április 15-én a 11 órai Szent Liturgia keretében – a kenethozó asszonyok vasárnapján – Szocska A. Ábel kormányzó atya közreműködésével, a Máriapócsi Kegytemplomban görögkatolikus áldozópappá szenteli. Dávid többgenerációs papi családból származik. Érettségi után, 2010-ben Belgiumba ment, ahol a Bárka Közösségben, fogyatékkal élőkkel foglalkozott hat hónapig. Ezután egy időre Bonnba utazott, majd 2011 szeptemberében megkezdte előkészítő évét a papi szemináriumban, Nyíregyházán. Három évig Nyíregyházán, majd három évig Rómában, a Pápai Gergely Egyetemen és a Pápai Görög Kollégiumban tanult. Jelenleg Máriapócson szolgál diakónusként, az egyházközség pasztorális munkáját segíti. Imádkozzunk szentelendő öregdiákunkért!

Last modified on Friday, 13 April 2018 07:03
Wednesday, 04 April 2018 11:59

BARÁTAINKNAK - ezúttal rólunk szól

Megjelent a BARÁTAINKAK, a magyar jezsuiták hírlevelének tavaszi kiadása. Nagyrészt iskolánkról és a konstruktív életvezetésről szól...  Megtekinthető ITT.

Friday, 30 March 2018 20:16

Jezsus Öregdiák Keresztút

Öregdiákjainkkal 2018.március 2-án együtt vettünk részt egy nagyon szép és felemelő keresztút szertartáson, Budapesten a Jézus Szíve Jezsuita Templomban, hogy közösen is készüljünk a közelgő Húsvétra, Krisztus Urunk feltámadására. 
A keresztutat Bellovics Gábor atya vezetésével együtt jártuk végig, a stációknál megállva egy-egy öregdiák saját szavaival imádkozott. Az imákat egybegyűjtve (ITT) szeretnénk különösen is azoknak az öregdiáktársainknak és minden barátunknak segíteni, akik ma nem jutottak el nagypénteki szertartásra, hogy végigimádkozva e szép szertartást tudjanak készülni a közelgő feltámadásra. 
 
Áldott felkészülést kívánunk!
Saturday, 10 March 2018 09:05

2014 -16 Jezsuita Emlékkönyv

2014-16 képekben. Sok kép, érdekes, falatnyi írások. A gimnázium 2014-16-os Emlékkönyve digitálisan elérhető ITT. Akinek még nincs meg a nyomtatott változat (hogy majd az unokáknak mesélhessen a dicsőséges időkről), az megvásárolhatja a Titkárságon! Ára 2000 Ft-

Last modified on Saturday, 10 March 2018 09:21
Tuesday, 12 December 2017 15:49

Öregdiák rorate Budapesten

December 12-én, a hajnali órákban Budapest különböző pontjain mintegy 60 jezsus öregdiák azért ébredt fel, hogy a Jézus Szíve Jezsuita Templom rorátéján közösen készüljön az előttünk álló ünnepre, és persze egy kis beszélgetés és reggelizés közben az előttük álló napra. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy idejét és erejét nem kímélve ott volt velünk! Köszönjük Bellovics Gábor, Nagy Bálint és Koronkai Zoltán atyáknak, hogy a szentmise bemutatásával is segítettek minket abban, hogy a gyertyafényes templomban újra egy közösségnek érezhessük magunkat.

Last modified on Thursday, 14 December 2017 13:23
Page 1 of 2