• Iskolánkról
  • Kapcsolat
  • Fényi Alumni
  • Ápoló Sztár – Öregdiákunk, Varholik Dávid a szakmák Európa-bajnokságán

Ápoló Sztár – Öregdiákunk, Varholik Dávid a szakmák Európa-bajnokságán

2017 tavaszán az EuroSkills válogatóján, a Szakma Sztár Fesztiválon, negyvenegy szakma képviseltette magát, a versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezte. Az Ápoló szekciót a 23 éves Varholik Dávid nyerte meg, így továbbjutott az EB-re, ahol majd angol nyelven kell számot adnia tudásáról. Az Észak-nak adott interjúban (Detzky Panni Cikke ITT olvasható) megemlíti, hogy az angolt jól megtanulta a Jezsuban,  a szakmai nyelvet kell még jól

begyakorolnia. A versenyen ápolási feladatokat kell majd megoldania, és igazi álbetegek szimulálják a különböző helyzeteket. Dávid szerint az ápolásban a szakmai tudás mellet fontos az empátia, a beteg emberi méltóságának megőrzése, és hogy ne éreztessük a beteg kiszolgáltatottságát.
Öregdiákunk nagyon intenzíven készül a versenyre. A budapesti Honvéd Kórházban és az Állami Egészségügyi Ellátó Központban szakembereket jelöltek ki, akik az elméleti és gyakorlati felkészülésében segítik. A kórház többféle profilú osztályain végez gyakorlatot, hogy belelásson a helyi sajátosságokba.
Dávid a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban végzett ápoló szakon, most Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Kardiológiai Osztályán dolgozik az I. Belgyógyászaton.

Last modified on Monday, 14 May 2018 13:54