• Pedagógia
  • Jezsuita pedagógia
  • Művészeti oktatás
  • A Cinege énekegyüttes kiskoncertje a Szilva Napon

A Cinege énekegyüttes kiskoncertje a Szilva Napon

A 2018/19-es tanév népénekes szerepléseit a Cinege énekegyüttes fellépése nyitotta szeptember 8-án, Szilvásváradon, a XVII. Szilva Napon.
A hattagú Cinege énekegyüttes három évvel ezelőtt verbuválódott tehetséges ötödikes lányokból. Az énekegyüttes jelenlegi tagjai, valamennyien nyolcadik évfolyamos diákok: Dobos Lilla, Mérai Alexa, Riczu Luca, Sólyom Csillag Virág, Tutinka Sára, Váradi Mirjam. Azóta is nagy...

lelkesedéssel, a népzene, népdaléneklés iránti szeretettükkel, és nem utolsó sorban, remek közösségként vesznek részt a néphagyományok éltetésében. Szorgalmuknak és alázatos munkájuknak köszönhetően számos fellépésen, iskolai, városi rendezvényen vettek részt, és rangos népdaléneklési versenyeken, köztük a Gyöngyvirág, Tankerületi Népdalénaklési Versenyen értek el kimagasló eredményeket.
A múlt évben szerepeltek először a szilvásváradi Szilva Napon. Az idei, szeptember 8-i XVII. Szilva Napra való meghívást is nagy örömmel fogadták. A három év során megismert, számos zenei dialektus terület népdalaiból válogatva állították össze 20 perces repertoárjukat.
Elhangzottak borsodi (tardonai, domaházi) népdalok. Énekeltek a Sárközből, a Hegyközből. Bukovinai összeállítást adtak elő ütőgardon kísérettel. Végül pedig egy Galgamenti összeállítással búcsúztak, ahol felvételről kísérte Őket a Tényleg zenekar.
Nagyon hálásak vagyunk Dobosné Dr. Kvesztár Henriettának, aki az idén is gondolt a csapatra. Köszönjük Neki, és valamennyi szervezőnek a meghívást erre a remek, és színvonalas rendezvényre! Nem utolsó sorban a kedves, szeretetteljes fogadtatást, és a remek programokat (bobozás, kézműveskedés, eszem-iszom) és a szilvás finomságokat!
Hogy mi lesz a következő népdalcsokor, még nem tudjuk, csak annyit árult el felkészítőjük, Mislai-Szilasi Ildikó ének-zene és népzene tanárnő, hogy nagy valószínűséggel a Mezőségre kalandoznak el.

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 10:14