Szekeres Ábel – Országos Judo Bajnok 2019-ben is!

Szekeres Ábel 6.s osztályos tanulónk  2019-ben is megvédte kor- és súlycsoportjában a Magyar Bajnoki címét. (Országos Diákolimpiai bajnoki győzelméről ITT írtunk korábban). 2019-ben 11 versenyen vett részt, ebből 10 verseny a saját korosztályos versenye, és minden versenyt megnyert. Egy nagy nemzetközi versenyen, a Budapest Kupán, ahol egy évvel idősebbek közt ...

kellett helyt állnia, második lett. Most ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Jövőre még több versenyt tervez, ahol lehetősége lesz „felversenyezni” idősebbekhez, de a legfőbb cél továbbra is a saját kor- és súlycsoportban való eredményes szereplés.

Gazda Miklós edző beszámolója: A Harsányi SE színeiben versenyző Ábel és az őt kísérő kis csapat október 19-én utazott Kecskemétre az ott megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságra. Felkészülése jól sikerült, mind fizikailag, mind szellemileg ott tudott lenni. Kor és súlycsoportjában 11 versenyzőt neveztek, négy mérkőzéséből mind a négyet idő előtt fejezte be ipponnal, és lett Magyar Bajnok.

Szekeres Ábel 2019-ben 11 versenyen vett részt, ebből 10 verseny a saját korosztályos versenye, és minden versenyt megnyert. Egy nagy nemzetközi versenyen, a Budapest Kupán, ahol egy évvel idősebbek közt kellett helyt állnia, második lett. Most ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Jövőre még több versenyt tervez, ahol lehetősége lesz „felversenyezni” idősebbekhez, de a legfőbb cél továbbra is a saját kor- és súlycsoportban való eredményes szereplés.

Ábel 2019 évi versenynaptára:
Február:
Kőrös Kupa – Nagykőrös 1.hely
Regionális Diákolimpia – Miskolc 1.hely
Március
Budaörs Kupa – Budapest 1.hely
Április
Magyar Kupa – Cegléd 1.hely
Budapest Kupa – Budapest 2.hely
Május
Országos Diákolimpia – Zalaegerszeg 1.hely
Június
MPA System Kupa – Harsány 1.hely
Szeptember
XX.Tóth Péter Országos Rangsorverseny – Eger 1.hely
Atom Kupa Országos Rangsorverseny – Paks 1.hely
Október
Budapest Bajnokság – Budapest 1.hely
Magyar Bajnokság – Kecskemét 1.hely

Ábel elmondta: - nagyon vártam ezt a megmérettetést, és nagyon örülök, mert sikerült megvédeni Magyar Bajnoki címem. Szeretném megköszönni edzőim munkáját; edzőpartnereim kitartását; barátaim, valamint osztálytársaim és iskolám támogatását. Külön köszönöm a MVSC Judosainak és edzőjüknek Kálmán Tibornak, hogy részt vehetettem edzéseiken, készülhettem velük, tanulhattam tőlük.
Az éven már nem tervezünk versenyzést – de ha lesz lehetőség, ott leszek – megkezdjük a felkészülést, alapozást a jövő évi versenyekre, egy kis pihenő után.

Last modified on Wednesday, 11 December 2019 14:52