Kis Dürer nagy(szerű) eredmények

Kis Dürer matematika csapatverseny országos eredményei: 5-6. évfolyamok: Gáthi Donát, Bodnár Tamás, Németh Liliána csapat 4. hely. Turcsányi Vince, Ónodi Dávid, Pap-Durbák Dorottya csapat 5. hely. 7-8. évfolyamok: Tóth Benedek, Vrastyák Balázs, Csonka Borbála csapat 12. hely. Felkészítők: Kissné Gulyás Erzsébet, Kalo Annamária, Németh Anna, Prekopné Hriczó Mária. Albrecht Dürer festőművész (XV. sz., szegről-végről még magyar is!) nemcsak azt a híres nyuszit ...

és azt a menő orrszarvút rajzolta annak idején, amit mindenki ismer, hanem foglalkozott a számokkal is, és vannak kifinomult bűvös négyzetek a grafikáin, pl. a Melancholia címűn.
A Kis Dürer Országos matematika csapatverseny az 5-8. évfolyamos diákok 3 fordulós matematika versenye. Az országos döntőt január 10-11én rendezték meg a Földes Ferenc Gimnáziumban.  A diákok nagyon szeretik ezt a csapatversenyt, 3 tagú csapatok indulnak, minden csapatban van legalább egy diák az alacsonyabb évfolyamból, és legalább egy lány. Lehet rohangálni az újabb feladatokért, lehet koncentrálni, együttműködni, egymást győzködni, és valamilyen stratégiai játékban még a szervező egyetemistákat is le lehet győzni! Az oklevél pedig azt mutatja, hogy a verseny rendezői tudnak rajzolni.

Last modified on Thursday, 16 January 2020 17:10