Isóczky Panna díjlovaglásban országos bajnok

Isóczky Panna 8. b osztályos diákunk 2019. októberben első helyezett lett a GYEPOSZ által rendezett lovas bajnokságon, díjlovas középhaladó kategóriában.
A GYEPOSZ (Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége) Országos Bajnokság a lóra termett magyar gyerekek legrangosabb lovasversenye. Panna elmesélte, hogy...

a lovaglás nagyon népszerű a lányok körében. Valóban, csodálatra méltó, hogy a lovakat, akiken régen jobbára marcona férfiak ültek és vágtattak csatába, ma törékeny kislányok irányítják, és mutatnak be velük művészi mozgásokat. Panna szerint a fizikai erőnléten kívül fontos a türelem, a kitartás és az érzékenység is ebben a sportban. A lovakkal együtt sokat kell gyakorolni a szinte tánclépésnek tűnő mozgásokat, de az is fontos, hogy a lovas ápolja, gondozza a lovát, és jó kapcsolatot alakít ki vele. Azt is elmondta, hogy a lovaglás olyan sport, amit szülői támogatás nélkül szinte lehetetlen lenne megvalósítani, és ő különösen hálás a szüleinek, hogy mellette állnak és mindenben segítik.
Panna édesapja elmondta: „Rengeteg időt és energiát emésztett fel a felkészülés, nagyon büszkék vagyunk lányunkra.” Gratulálunk!

Last modified on Wednesday, 22 April 2020 11:12