Mádli Boglárka és Gilányi Anna sikere az országos Szent László - évi pályázaton

A Katolikus Pedagógiai Intézet országos pályázatot írt ki a Szent László év tiszteletére, a katolikus iskolák diákjai számára, (számtalan tantárgy mellett, többek között tárgyalkotás kategóriában). A pályázat kiírói elsősorban olyan tárgyakat vártak az ifjú tervezőktől, melyek segítik továbbéltetni az ünnepelt szent emlékezetét.
A zsűri döntése alapján a MÁDLI BOGLÁRKA által készített „Tárnics” című teásdoboz 1. helyezett lett a 9-12. és 13-14. évfolyamos kategóriában.
A GILÁNYI ANNA által készített „Még üres, majd megtelik” című alkotás különdíjas. Az ünnepélyes díjkiosztóra 2017.május 29-én került sor a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. A díjakat Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa adta át. A díjazott alkotásokból Győrben nyílt kiállítás. 
A zsűri véleménye a pályaművekről:


1. helyezés: „A teázó készlet Szent László szellemiségét maradéktalanul megjelenítő, a mai, modern életben kiválóan használható tárgy. Nemcsak a diszkrét, mégis a korba illeszthető jellel ellátott filtereket, és a Szent László pénzére utaló piskótatallérokat tartalmazza, hanem olyan használati útmutatásokat ad, amelyből a teázó jobban megismerheti Szent Lászlót. Mindezt egy rendkívül korszerű megjelenítéssel, stílussal párosítva kapjuk meg.
Különdíj: „A mély értelmű címmel ellátott táska tervezése jól átgondolt, és mai használatra is kiválóan alkalmas. A tűzzománc és a hímzett rozetták a Szent László herma rekeszzománcait idézik, a tervezésben konkrét egészet alkotnak.”

Gratulálunk a pályázóknak az elkészített munkához és a különdíjhoz illetve a helyezéshez!

Tovább részletek a Magyar Kurír honlapján: