Országos olvasó verseny – Németh Csenge 6. hely

Németh Csenge 11. A osztályos diákunkról tudjuk, hogy kitűnő tanuló, imádja a nyelveket, tud angolul, németül, tanul kínaiul és eszperantóul, fuvolázik, és kreatív. Turizmus-vendéglátás szakon készül továbbtanulni. A Hebe Kft. országos onlájn olvasó versenyén Szabó Magda Az ajtó című könyvét dolgozták fel a résztvevők. „Három fordulós verseny volt,

voltak kérdések, kreatív feladatok, rajzolni kellett, gondolattérképet és kreatív olvasónaplót készíteni. Tényleg figyelmesen kellett elolvasnunk, és ez a könyv olyan, hogy az elején nem is nagyon lehet érteni, hogy miről van szó, olyan rejtelmes, és minden csak a végén derül ki, az elején még semmit sem értünk.”
Csenge 6. helyezéséről tudni kell, hogy az első helyezettől mindössze 3 ponttal maradt le. A legjobb rajzokat, köztük az övét is, kiállították Budapesten.
„Az ajtó megható, tanulságos, megtörtént eseményt dolgoz fel. Híres díjakat kapott, és több nyelvre lefordították. Szerintem sok más művet is el fogok olvasni Szabó Magdától.” Csenge az „igazi” könyveket jobban szereti, mint a képernyőt. „Digitálisan nem szeretek olvasni, a friss papoír könyveket szeretem. Az osztálytársaim között többen vagyunk, akik olvasunk, különösen az irodalom fakultációsok. A mai fiatalok szeretik a fantasy könyveket, az ifjúsági regényeket, de a verseket is. Én a slam-poetry-t is szeretem, járok is slam-poetry estekre. Miskolcon is van egy jó kis slam-poetry csapat.”
Csenge elmondta, hogy nagyon hálás Varga Péter tanár úrnak. „Ő igazán megszerettette velem az irodalmat. Modernebben tanít, vicces, feldob, beszélget. A stílusa nem az a tipikus magyartanáros, hanem meglep és gondolkodtat. Kreatív órákat tart, vitázni tanít bennünket, beszédeket írtunk, feldolgoztunk műveket. Sokat köszönhetek neki.”

Last modified on Friday, 16 June 2017 15:24