Judoban a legjobb - Ifjúsági Európa Kupa aranyérem

Feczkó Csanád 11. b osztályos tanulónk 50 kg-os súlycsoportban most világranglista első. Már megszoktuk, hogy „ha judo, akkor Feczkó,” de most, a follonicai Ifjúsági Európa Kupa arany mellett még ez a világelsőség is külön örömet okoz. Csanád szerényen magyarázza, hogy ez a viágranglista sorrend akár havonta is változhat, mert elkezdődött a versenyszezon, és szinte hetente vannak pontszerző versenyek, amelyek után mindig frissítik a sorrendet. Azt mindenesetre elárulta, hogy már a február 11-12-i Follonica Ifjúsági Európa Kupa előtt is neki volt a legtöbb pontszáma, és ezen a versenyen 100 pontot kapott, úgyhogy továbbra is ő a világelső.

 

„Öt meccsem volt, három olasz, egy osztrák, és egy orosz versenyzővel. Az elődöntőben és a döntőben is úgynevezett golden score-okkal győztem, ugyanis nagyon hosszú volt mindkét meccs, és a végén a rendes küzdelmi időn túl az győzött, aki először dobott. A döntőt az orosz Tretiakovval birkóztam, aki nagyon jó versenyző.”

A 17 éves sportoló szinte minden héten megy versenyre. „Áprilisban Spanyolországban lesz egy pontszerző verseny, de oda nem megyek, viszont holnapután Veszprémben, márciusban pedig Zágrábban fogok versenyen indulni.”

Csanád szülei és testvérei nagyon örültek az eredménynek. „Édesapám orvos, és sokat foglalkozik velem, vigyáz az egészségemre. Figyelmeztet, hogy vegyem be a vitaminokat, edzések után nyújtsak, stb. Tanácsokat ad, hogy hogyan tudom magamból a legjobbat kihozni. Ezért nagyon hálás vagyok neki. ”

Csanád nemcsak jó sportoló, jó tanuló is. „Sokszor hiányzom, olyankor pótolok, de nem töltök túl sok időt a tanulással. Egészen jól alszom is, úgy pihenem ki magam. Nyáron majd lesz két hét augusztus végén, amikor igazán pihenni fogok. Majd a családban eldöntjük, hogy mit csinálunk, még nem tudjuk.”

A judoinfo szakszerű beszámolója itt elolvasható

 

 

Last modified on Friday, 03 March 2017 11:16