Rendkívüli szónoki sikerek - Hajas T. Boldizsár ismét első helyezett!

Iskolánk végzős tanulója, Hajas T. Boldizsár, a november 10–11-én rendezett 18. Országos Kossuth-szónokverseny és retorikai konferencia l. helyezettje és közönségdíjasa egyben. Az eredmény egyedülállóságát mutatja, hogy a versenyt egyetemista diákoknak szervezték, valamint többen határon túlról érkeztek (Boldizsár a Miskolc Város Ifjú Szónoka Verseny győzteseként volt jogosult az indulásra).

 

A verseny két fordulós volt, az első napon az előre elkészített, 6 perces szövegeket adták elő. Ennek tételmondata: “Az ékesszólás a bölcsességgel együtt az emberi élet kormányzója”. A második napon a helyszínen megadott állításról kellett rögtönözniük 3 percig az indulóknak. A zsűri egyetemi tanárokból, média-szakemberekből állt.
Köszönet Soltész Ágnes tanárnőnek, aki támogatta és készítette Boldizsár retorikai sikereit az előző években, és dr. Szitás Benedek tanár úrnak, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara c. docensének, a retorika tanszék oktatójának aki Boldizsárt erre a versenyre felkészítette.
A nyertessel interjút készítettek a helyszínen, ill. ezen héten kereste meg a minap.hu azonos szándékkal: Az interjú ITT megtekinthető.
http://kozepsuli.hu/kemeny-kuzdelem-a-18-kossuth-szonokversenyen/

Last modified on Thursday, 30 November 2017 11:39