Aranypávát kapott a Bodzavirág – népdalosaink országos eredményei

A Bodzavirág népdalkör kiemelkedő szereplésért ARANYPÁVA fokozatot ért el a KÓTA Országos Minősítő versenyén Egerben. Velkey Borbála szóló énekét a legmagasabb, (országos szintű) arany minősítéssel díjazták. Feczkó Villő és Hutka Anna területi szintű minősítő versenyen mutatták be tudásukat. Mindketten az itt kapható legmagasabb elismerést, a kiváló fokozatot értek el. Felkészítő tanáruk Herpainé Velkey Klára tanárnő. ...

Június 9-10-én rendezték meg Egerben a Ködellik a Mátra Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari Fesztivált, melynek során többek között területi, valamint országos szintű KÓTA minősítő hangversenyekben és Fölszállott a páva gálahangversenyben gyönyörködhetett a közönség.
A Bodzavirág (Gunda Vera, Hutka Anna, Imolay Gréta, Kruppa Kata, Seszták Anna, Spekker Dorina, Velkey Borbála) előtt lehetőség nyílt, hogy a jövőben felléphessenek a meghívásos, KÓTA Országos Népzenei Gála Szintű minősítőn. Villő és Anna pedig a jövőben az országos minősítő versenyen mutathatják majd be tudásukat. Iskolánk 24 éves történetében ez a második Aranypáva fokozat, 10 évvel ezelőtt a Guzsalyas együttes hozott haza ilyen nagy elismerést.

A tanárnő elmondta: „A közös éneklés szeretete, és az egymásért érzett felelősség és kitartás hozta meg gyümölcsét. Teljesítményük értékét tovább növeli, hogy mindezt az év hajrájában és a Szent Ferenc turné eseményei közepette érték el.”

Nem titok, hogy diákjainkat csodálatos énekhanggal és tehetséggel áldotta meg a jó Isten, de nem hallgathatjuk el, hogy sikerüket a lelkiismeretes, megas szakmai színvonalú fejlesztő munkának, a gyakorlásnak, szorgalmas tanulásnak és kitartásuknak is köszönhetik. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

A Magyar Kórusok, Népzenei Együttesek és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) - Országos Népzenei Minősítési rendszerének Országos Minősítő versenye a népdalénekesek legrangosabb, korosztályhoz nem kötött versenye, ahol a résztvevők minősítése egymásra épülő szinteken zajlik.

Last modified on Wednesday, 13 June 2018 12:12