Atlétika aranyérmek, nemzetközi döntős helyezések – Hajdu Áron 5.S

Hajdu Áron 5. s osztályos tanulónk három versenyről tért haza győztesen, vagy előkelő helyezésekkel. Az 5. osztályos atléta szeptember 10-13. között Brnoban, Európa legnagyobb atlétikai versenyén, az EKAG-n, (European Kids Athletics Game) 96 indulóból a döntőbe jutott, és 60 m-es síkfutásban 7., távolugrásban 8. helyet szerzett. A versenyen 16 ország 1850 résztvevője mérte össze képességeit. (Fotóalbum ITT) Két MOB-os aranyérem következett...

 

október 6-án, a MOB Sport XXI. versenyen, melyet Miskolcon, a Tábori László Atlétikai Centrumban rendezett meg a Magyar Olimpiai Bizottság. Áron 60 m-es síkfutásban és távolugrásban állt a dobogó legmagasabb fokára.
Még egy aranyérem meg egy bronz, alig egy nap múlva: Ugyanezen a hétvégén október 7-én, a Budapesti Atlétikai Bajnokságon U13-as kategóriában - vagyis nála 2 évvel idősebb fiúkkal is versenyezve - lett országos első helyezett távolugrásban, 485 cm-s egyéni csúccsal, és 60 m síkfutásban szintén egyéni csúccsal (8.87s gépi/8.57s kézi időmérés) a 3. helyet szerezte meg! Október 10-én vált véglegessé hogy Áron immáron harmadik éve vezeti a korosztályos távolugró ranglistát. Idén a “2007” Távolugró Ranglista élén végzett a Budapesten elért 485 cm-es eredményével. (előző 2 évi eredményei: 2016 – 398 cm, 2017 – 443cm)
Egy korábbi, nyári eredmény: LOWICZ, Lengyelország”Nemzetközi Válogatott Atlétikai Verseny” - itt a Magyar Korosztályos Válogatott tagjaként csapatban 1. hely, távolugrásban 482 cm-el ezüstérem!
Áron 11 éves, 5 éves kora óta sportol, az MVSI egyesületben. Edzője Soósné Sárkány Anikó. Az ötödikes sportolónak kb. negyven érme van, unszolásomra elmondta, hogy aranyéremből van a legtöbb. „Úgy kezdtem el sportolni, hogy kb. 5 éves lehettem, amikor apukám egyik barátja – sajnos már nem emlékszem a nevére – egyszer csak azt mondta apukámnak, hogy ’Milyen nagy vádlija van ennek a gyereknek, és milyen gyorsan szalad, talán el kéne vinni őt sportolni...’ úgyhogy a szüleim elvittek edzésekre, és azóta is biztatnak, bátorítanak.”
Áron elmondta, hogy milyen sokat köszönhet a családjának, hiszen hetente háromszor édesanyja viszi edzésekre, apukája meg hétvégeken versenyekre. „A testvérem, Angelika 15 éves, kosaras. Ő rengeteget járt edzésre a nyáron, heti 14 edzése volt. Biztatott, hogy én is vegyem komolyan a sportot, és meghozta a kedvemet nekem is. Nagyon jó példakép a nővérem.”
„Anikó néni, az edzőm is sokat biztat, sokat gyakorolunk. Az a tervem, hogy jó atléta leszek, aztán meg edző, úgyhogy már most odafigyelek, és tanulok Anikó nénitől.
Áron előző iskolájában, a miskolctapolcai Kazinczy Általános Iskolában kitűnő tanuló volt. „A jezsus osztályomban ban még nem alakultak ki az erővonalak, még nem tudom, hogy itt milyen tanuló leszek. Az atlétika szezonnak vége, nem lesz több versenyem mostanában, csak edzésre járok, és igyekszem jól tanulni.”
Gratulálunk, és sok sikert kívánunk! A This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk a beszámolókat diákjaink sikereiről!

Last modified on Monday, 15 October 2018 14:54