Ebben az évben is bajnok - Szabó Alexa 8.s – U15 Kéttusa váltó

Szabó Alexa júliusban ismét, és utoljára lett kéttusa váltóban országos bajnok, és októberben szintén életében utoljára Elit bajnok, társával, Kozma Rékával (Herman Ottó Gimnázium).
Ez persze csak annyit jelent, hogy a sportolók egyszerűen „kinőtték” a kéttusát, ezentúl már nem indulnak az úszásból és futásból álló kéttusa versenyeken, hanem áttérnek a Héraklész (négytusa) versenyre, mely tartalmazza a lövészetet és a vívást is. Alexa elmondta, hogy nagyon várja, hogy végül az öttusán is indulhasson,...

ahol lovagolhat is, mert nagyon szereti a lovaglást, de ahhoz már tényleg nagynak kell lenni.
Alexát 10 éves korában „fedezte fel” egy volt osztálytársa nagymamája, azóta öttusázik, évről évre kimagasló sikerrel.
Csak mellesleg említi, hogy egyéni versenyekben az U17-ben versenyzett, tehát nála 2-3 évvel idősebb sportolók között, és az előkelő 7. és 10. helyezéseket érte el. „Azért indulok magasabb korosztályokban is a bajnokságokon és a kupa fordulókon, hogy tapasztalatokat szerezzek és legyen verseny gyakorlatom.”
Alexa sikereit igen számos ember támogatása és szakértelme segíti. A sportoló nagyon hálás családjának, akik mögötte állnak és biztosítják számára a sportoláshoz a lehetőségeket, és edzőinek - Fázold Henrik (futás, úszás, lövészet), Hidvégi Gina (vívás), Porubjánszki Alexandra (lovaglás).
07.31. Budapest: Országos bajnokság aranyérem, 10.07. Győr: Elit bajnokság aranyérem.

Továbbra is várjuk beszámolóitokat sport sikereitekről a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre!

Last modified on Tuesday, 16 October 2018 19:46