Három csapat az országoson! – Jezsusok a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen

"Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb dolog az életben." Országos eredmények: 6. helyet szerezte meg a „Józsi bácsi arany hajszála” nevű csapat, azaz Dudra Zsófia, Imre Eszter, Sólyom Csillag Virág, Varga Réka, 8. évfolyamosok. Felkészítőjük: Hutka József. A legjobb szóbeli pontszámot ők érték el a versenyen. 15. helyen a „Betonmacskák” csapat, (Berecz Annamária, Dobi Liliána, Gyarmati Zsófia, Isóczky Panna) 7. évfolyamosok, szerepeltek. Felkészítőjük: Hutka Józsefné Andrea. Az ország 6 legjobbja között fog versenyezni a 11. élvfolyam „VIP” nevű csapata (Spekker Dorina, László Hunor, Molnár Zsombor, Szabó Dominik) 2019 januárjában. Felkészítőjük: Hutka Józsefné Andrea. Izgatottan várjuk a versenyt és az eredményhirdetést. A Bolyai tanulmányi csapatversenyt hagyományosan...

matematikából és magyarból rendezik meg 2004 óta, de 2014-től a természettudományok területén is megmérkőzhetnek a diákok. A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. A verseny jelmondata:
"Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb dolog az életben."

Megyei eredmények:
Megyei 1. helyezett a „Betonmacskák”, (Berecz Annamária, Dobi Liliána, Gyarmati Zsófia, Isóczky Panna), 7. évfolyamosok.
Megyei 1. helyezett lett a 11. a osztályosok „VIP” nevű csapata (Spekker Dorina, László Hunor, Molnár Zsombor, Szabó Dominik).
Megyei 5. helyet mondhatja magáénak „Az ötösök motiválnak” fantázianevű csapat; tagjai Oroszi Márk, Szélyes Dávid, Papp Dominik, Felházi András, 8. évfolyamosok.
Megyei 5. helyezést ért el az 5.a osztály „Betűrablók” nevű csapata (Kiss Balázs, Farkas Máté, Körmöczi Márk, Turcsányi Vince), felkészítőjük Soltész Ágnes.
A megyei 5. helyet szerezte meg a „Kék vattacukrok” csapat (Debreceni Jusztina, Farkas Hanna, Fedor Dorka, Krajnyák Zsófia), 7. évfolyam
Megyei 6. helyezett lett a „Foltos nyakorján” (Czegle Réka Boróka, Dojcsák Zorka, Polák Panna, Vargay Tamás), 7. évfolyamosok. Felkészítő tanáruk: Hutka Józsefné Andrea tanárnő.
Megyei 6. lett a Pákozdi Marcell, Bodnár Norbert, Litkei Gergő és Mráz Márton alkotta csapat, 8. a osztályosok. Felkészítő tanáruk: Hutka József.

Last modified on Wednesday, 12 December 2018 12:58