Minél gyorsabban, minél magasabbra… Hajdu Áron eredményei

Hajdu Áron 5. s osztályos tanulónk szinte havonta hoz haza ezüstöt-aranyat rangos, hol hazai, hol nemzetközi atlétikai versenyekről. Főbb versenyszámai a távolugrás’ és a sprint (60 méteres síkfutás).  2016 és 2017 után, 2018-ban is a Korosztályos Távolugró Ranglista élén végzett. „5 éves korom óta atlétizálok, az oviban vették észre, hogy érdemes sportolnom, ugyanis én voltam a leggyorsabb. Szerintem a tehetség a fejben dől el, nekem az a célom, hogy minél jobb eredményeket érjek el.” Mi a távolugrás titka? „Az, hogy minél gyorsabb legyen a nekifutás, és minél magasabbra ugorjunk. Akkor ugrik az ember jól.” Áron távolugró egyéni rekordja jelenleg

485 centméter. Áron jó tanuló. „Az iskolában kedvenc tantárgyaim a tesi, matek, angol, irodalom. Kosarazni is nagyon szeretek.”
Áron hálás szüleinek, hogy támogatják a sportban. „Biztatnak, vesznek kellékeket. A távolugráshoz és a futáshoz ugyanis más-más cipő kell, illetve jó, ha van.” Edzőjének, Soósné Sárkány Anikónak pedig azért mond köszönetet, mert egyes ugrásai után „mindig megbeszéli velem, mit csináltam jól, illetve hogyan lehet még javítani. Odafigyel rám, hogy fejlődjek.”
2018-ban elért eredményei:
Március: a Budapest Válogatott tagjaként a Dortmundi REWE CUP gálán (8 ország részvételével) 3 ezüst és 2 bronzéremmel korosztályának legeredményesebb versenyzője lett.
Április: Budapest Postás Kupa, Flying Sprint 1. hely
Május: Albertirsa MASZ Atlétika, 2 ezüstérem (távolugrás és 60 m)
Győr Diákolimpia Döntő, összetett 2. hely (165 indulóból)
Június: Veszprém, MASZ Atlétika: 1 arany,1 ezüst.
Lowicz, Lengyelország (8 nemzet viadala) a Magyar Korosztályos Válogatott tagjaként csapat 1. hely, távolugrás. 2. hely (482 cm)
Július: Veszprém Kis-Balaton Kupa: 2 ezüstérem, Távolugrás és 60 m
Szeptember: Brno, Csehország EKAG 7. és 8. hely 96 versenyzőből.
Október: Budapest Bajnokság 1 arany, 1 bronzérem, távolugrás 485 cm - Ranglista 1. hely.
Miskolc MOB Atlétika verseny: 2 aranyérem
Áron 2012 óta az MVSI atlétája.

Last modified on Friday, 25 January 2019 11:31