• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
Friday, 30 September 2022 09:33

Az álmok földjén - pályázati beszámoló

Pályázat címe: Az álmok földjén
Pályázati azonosító: HAT-20-02-0258
A beszámoló feltöltése folyamatban van
Pályázat címe: Az erdélyi irodalom nyomában
Pályázati azonosítója: HAT-19-03-0345
 
A beszámoló feltöltése folyamatban van

Jogásznak készülsz? Be kell-e magolnod a 8000-nél is több magyar jogszabályt? Mit tehetsz már az egyetemi évek alatt, hogy felfigyeljenek rád pályakezdőként? Dr. Salgó László Péter közigazgatási államtitkár Miskolcon, a JEZSU-ban tartott előadást a 11. és 12. évfolyamos történelem és magyar fakultációs diákok részére. Az államtitkár saját tapasztalatait osztotta meg a diákokkal, melyet joghallgatóként, diplomája megszerzése után munkakeresőként, majd az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként, mint munkaadó szerzett.

Dr. Demjén Péterné Rivasz-Tóth Kinga és Herpainé Velkey Klára a JEZSU két szeretett tanára, is megkapta a Szent Ignác-díjat a magyar Jézus Társasága Magyar Rendtartománya ünnepén. Mit köszönnnek a magyar jezsuiták e két tanárnőnek? A díjazottak laudációja IDE KATTINTVA olvasható. A rendtartomány védőszentjei, a kassai vértanúk szeptember 7-i emléknapján tartott ünnepségen a jezsuiták öt munkatársának Vízi Elemér SJ provinciális adta át az elismerést. A magyar jezsuiták tavaly újraalapított díját minden esztendőben azok kapják, akik kimagasló szakmai munkájukkal, példamutató módon szolgálják a rendtartományt.

Last modified on Friday, 09 September 2022 17:16

Régi hagyományt újított fel az iskola Magis kórusa: idén újra megszerveztük a nyári kórustábort. Az előző tanév nagy része az Ignác musical betanulásával és előadásával telt, így a huszonöt fős társaság most örömmel tért vissza a gyökereihez, hiszen a napi több órás éneklés alatt a kórusművek világába kerültünk. Nem titkoltuk azt az elképzelést sem, hogy a 2022/2023-as tanévben a Magis kórus fennállásának 20. évfordulóját ..

110 iskola 7000 diákja és 250 tanára - köztük a JEZSU diákjai és tanárai is - kezdi el hamarosan a "Klímaváltozás és migráció" című Erasmus+ projektet. A 12-18 éves korosztálynak szóló nemzetközi együttműködésben 12 kutató is részt vesz. A projekt kommunikációs nyelve, mint az az Erasmus+ projekteknél általában, az angol, úgyhogy hajrá, turbózzuk fel a nyelvtudásunkat!

Last modified on Tuesday, 12 July 2022 13:11

893 diák, mintegy 100 pedagógus és 50 munkatárs, majdnem hatszáz család, apukák, anyukák, nagyszülők, tesók, közös munkájának gyümölcseiért adtunk hálát június 22-én a JEZSU Tanévzáró Te Deum szentmiséjén.
(FÉNYKÉPALBUM)A Szent György Sportcsarnok 1365 négyzetméteres küzdőterén ezernél is többen foglaltak helyet, a teret bevilágította a kereszt alakú ablakon át ragyogó napfény. Ez az a hely, ahol minden hétfőn együtt szokta a JEZSU közössége kezdeni a hetet, és itt köszönünk el most a nyár előtt, itt adták át a díjakat és elismeréseket a tanulmányokban, sportban, közösségi életben, mások szolgálatában mindvégig hűséges 12. évfolyamosoknak, szakmai és nevelő munkájukban lankadatlan pedagógusoknak. 100 sikeresen érettségizett végzősünket, 162 kitűnő..

Last modified on Tuesday, 28 June 2022 12:30
Friday, 24 June 2022 12:25

Animation with Annabell Wendler

2022 tavaszán Annabell Wendler, fiatal német grafikusművész érkezett a JEZSU-ba, felajánlotta szaktudását és idejét, hogy érdeklődő diákokkal németül társalogjon, mialatt stop-motion animációt, vagyis az animáció őskorából származó, eredeti technikával elkészítenek egy kisfilmet. Kulyassa Nándor, Ujfalussy Zalán, Novák Zsófia és Horváth Kristóf aprólékos, kitartó munkájának eredménye IDE KATTINTVA megtekinthető.
Annabell worked with...

Last modified on Friday, 24 June 2022 14:04

A “SaveNotWaste” Erasmus diák mobilitási projekt keretében hat 11. évfolyamos diákunk utazott Portugáliába, hogy folytassák a munkát, amelyet Miskolcon, az első projekt találkozón elkezdtek 2021-ben. Geszti Imre, Köcski Nikolett, Makkai Domonkos, Marincsák Anna, Osvay Zsófia és Sike Barnabás az észak-portugáliai Marco de Canaveses városban lévő szakképző iskolába látogatott el 2022. május 16-20-ig. (Fotók ITT). A portugáliai állami fenntartású iskolában a víz tisztasága és a műanyag hulladék konstruktív újrahasznosítása volt a fő téma...

Last modified on Wednesday, 22 June 2022 12:55

2022. május 2-4. között 64 tizenegyedikes JEZSU-s tanuló vett részt egy háromnapos kiránduláson, melyet a Waclaw Felczak AlapítványPolonica Varietas” pályázata tett lehetővé. A kirándulás célja a lengyel-magyar kapcsolatok megismerése, közös feldolgozása és megbeszélése mellett a Covid járvány miatt majdnem két évnyi közösségi élményből kimaradt 11. évfolyamosok...

Last modified on Friday, 24 June 2022 15:59
Wednesday, 22 June 2022 11:11

Kollégiumi ismerkedési tábor

A kolis ismerkedési tábor ebben az évben is nagyon jól sikerült, ami köszönhető a lelkes új kilencedikeseknek, az elkötelezett régieknek, a tapasztalt nevelőknek és még az időjárás is szuper volt! Nézzük csak az új arcokat! (Fotoalbum ITT) Sipeki Inez beszámolója:

Last modified on Wednesday, 22 June 2022 12:58

Az Erkel színházba már nincs jegy, de még semmi sincs veszve, lesznek előadások. Tizenhét Magis kórus tag diákunk teremtett még vidámabb hangulatot a különben is nagyon kellemes atmoszférájú Jezsuita Udvarban június 16-án, ahol Vízi Elemér SJ a Jézus Társasága Magyarországi rendtartománya provinciálisa vendégül látta a rend barátait, munkatársait és támogatóit, köztük a JEZSU képviselőit és számos öregdiákunkat is. A maroknyi JEZSU-s énekes Herpainé Velkey Klára tanárnő vezetésével előadta az Ignác musical három erősen slágergyanús...

Last modified on Wednesday, 07 September 2022 11:42
Page 1 of 20