• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • A magyar ökoiskolai program kimagasló színvonala a pedagógusoknak köszönhető - nemzetközi elismerés

A magyar ökoiskolai program kimagasló színvonala a pedagógusoknak köszönhető - nemzetközi elismerés

A magyar ökoiskolai programot nemzetközi elismerésben részesítette kimagaslóan magas színvonaláért a Global Education Network Europe (GENE). Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár levelében megköszönte a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagintézményeinek, köztük JEZSU tanárainak és munkatársainak töretlen és elkötelezett munkáját a fenntarthatóságra nevelés területén, amely ezt a sikert eredményezte. Jelenleg Magyarországon minden harmadik tanuló ökoiskolába...

jár, így nap mint nap tanulja és tevékenységeiben tapasztalja, hogyan fordítható az egyéni felelősség cselekvéssé a méltányos, élhető és a természeti környezettel harmóniára törekvő jövő érdekében.

A Global Education Network Europe (GENE) pályázatán több körben zsűrizték a bemutatott programokat. Az értékelés során a két legfontosabb szempont az volt, hogy a program legyen ösztönző és adaptálható más európai országok számára, valamint mutasson mintát a méltányosságra nevelésben.
A Magyarországi Ökoiskola Hálózat oklevele a nemzeti minőséget díjazza. Emellett Magyarország elismerést kapott a fenntarthatóságra nevelés pedagógus kompetenciáinak fejlesztéséért is.

 

Last modified on Thursday, 03 June 2021 15:08