• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Mi a jó a biosz fakt-ban? (ez itt a reklám helye)

Mi a jó a biosz fakt-ban? (ez itt a reklám helye)

Mi a jó a fakultációban? Például ez: A 11. évfolyamosok elmondják.   „Nagyon örülök, hogy részt vehettem a biológia fakultációs csoport óráján, és csatlakozhattam a sertésszív boncoláshoz, hiszen már gyerekkorom óta érdekel az anatómia. Egy óriási élménnyel gazdagodtam, hiszen még soha nem adódott olyan lehetőségem, hogy közelről megvizsgálhassak...

belső szerveket. Ez a fakultációs óra megerősített abban, hogy a jövőben biológiával szeretnék továbbtanulni.„ (Nikolett)
„A szünet előtti utolsó tanítási napokban nem szokatlan dolog a JEZSU-ban játékosabb és lazább órákon részt venni. Viszont egy dologban biztos vagyok: idén egyetlen évfolyamon sem volt rá példa, hogy a diákok a szerda reggeli órákban álmos tanulók helyett inkább néztek ki tudósoknak egy zombi-apokalipszist feldolgozó filmből, igazi köpenyekkel, orvosi
eszközökkel, félig felvágott szervekkel és csillogó tekintettel. Nem kell semmi drámaira gondolni, Hajni néni tizenegyedikes biológia fakultációs csoportja jó néhány lelkes tizedikessel kiegészülve sertésszívet boncolt ezen a rendhagyó bioszórán. Nagy élmény volt élőben tanulmányozni és megfigyelni a szív különböző részeit, amikről eddig csak képeket és színes ábrákat láttunk. Ráadásul nem csak nézhettük és tapinthattuk a szerveket, hanem szakszerű utasítások szerint fejleszthettük a sebészi képességeinket is.
Öröm volt látni a csoporttársaim boldog és csodálkozó arcát, olyanok voltak, mint a kisgyerekek az édességboltban. Biztos vagyok benne, hogy az itt szerzett ismereteket nagyon alaposan megjegyezte a csoport, és sikerült teljesen új szemszögből látni a tananyagot. Köszönjük szépen tanárnőnek a lehetőséget, a hasonló ötleteit pedig szívesen fogadjuk!” (Edit)

A természettudományos tantárgyaknál a 21. század digitális világában is nagy szerepe van a tapasztalatokon alapuló ismeretszerzésre, az élményszerű tanulásra. Ezért a jelenléti oktatás újbóli elindítása után igyekeztünk a tanév végéig fennmaradó időben minél több gyakorlati tudást átadni diákjainknak.
Alapvetően elmondható, hogy a jezsus diákok nyitottak az őket körülvevő természetre, és annak megismerésére, de a 11-es természettudományos fakultációkon résztvevő diákokat már nem csak a megismerés, hanem a megértés vágya is ösztönzi. Tudásukat szívesen osztják meg az alsóbb évfolyamokon lévő diákokkal is. Ez a közös munka a legutóbbi biológia fakultáción is felszínre került. A tapasztalatok átadása júniusban különösen fontos, mert ez a fakultációválasztások időszakai is, ahol a 10. évfolyamos diákoknak dönteniük kell, hogy mely tárgyakból akarnak emelt szintű érettségire felkészítő órákon részt venni. (Kosztelnikné Balázs Hajnalka, a Természettudományos munkacsoport vezetője)

Last modified on Thursday, 10 June 2021 16:18