Print this page

Köszönet a fürdőruhákért! - Szuper volt az arlói gyerekek táborozása

Az Arlói JELENLÉT misszió keretében 2021 július első hetében 14 arlói gyerekkel Zánkai Erzsébet-táborban vettünk részt. Mindenek előtt köszönjük szépen az adományokat a JEZSU szülői közösségének, akik segítettek, hogy a gyerekeknek teljes felszereléssel tudjanak elutazni a Balatonra. Mindenkinek lett fürdőruhája, hátizsákja, megfelelő ruházata. Köszönjük a szülők nagylelkűségét és a villámgyors reakciót, hiszen alig néhány nap állt rendelkezésre, mégis sikeresen összegyűjtötték az adományokat! Egy rövid élménybeszámoló...

Az indulás napján hatalmas izgalommal érkeztek a gyerekek, hiszen a legtöbbjük még sosem járt a Balatonnál, sőt még vonaton sem utazott korábban. Az egész napos vonat út után mikor megérkeztünk a táborhelyre, hirtelen 3000 táborozó között találtuk magunkat. A tábor elején minden csoportot színek szerint altáborokba osztottak, a mi kis arlói csapatunk a Vanília altáborba került. Adorján (egyik diákunk) rá is csodálkozott: “a vanília az egy íz, nem egy szín?!”.

A táborban töltött 5 napunk nagyon változatosan telt. Voltunk zenei foglalkozáson, íjászkodtunk, trambulinoztunk, pingpongoztunk, csocsóztunk, tollasoztunk, röplabdáztunk, és az Erzsébet-tábor saját kalandparkját is kipróbáltuk. Ami azonban a legjobb programnak bizonyult az összes közül: a sárkányhajózás és a fürdőzés a Balatonban. Szerencsére végig napos, meleg időnk volt, így minden nap volt lehetőségünk megmártózni a Balatonban. Igyekeztünk segíteni a gyerekeknek az úszás alapjainak elsajátításában is.
A napközbeni programok mellett a gyerekeknek megismerkedtek a többi táborozóval, lehetett ismerkedni, barátkozni.
Az estéket mindig közös játékkal, társasozással zártuk. Misi azt mondta nekem az utolsó nap “ha hazamegyek venni fogok egy Solo kártyát”.
A 6 napos nyaralás gyorsan eltelt, a hazautat végig aludtuk. Sokan azt mondták hogy szívesen maradnának még egy hetet. (Kozár Bea, a Jelenlét program munkatársa)

Last modified on Tuesday, 03 August 2021 14:21