• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Sokak segítették a JEZSU zarándoklatát az Eucharisztikus Kongresszusra - köszönet érte!

Sokak segítették a JEZSU zarándoklatát az Eucharisztikus Kongresszusra - köszönet érte!

A JEZSU közössége hálás mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy 350 tagú zarándokcsoportunk részt vehetett a NEK programjain. Ez a gazdagító tapasztalat, csodálatos élmény és megérintettség nem valósulhatott volna meg azok nélkül, akik azt a nagyszabású zarándoklatot megtervezték, előkészítették, megszervezték és rengeteg módon segítették. Részletek tanáraink és diákjaink reflexióiból: Köszönet először is a budapesti lakosoknak...

 

A nagyrészt Miskolcról és környékéről származó diákokra erős benyomást tett, hogy a budapesti emberek milyen kedvesek voltak a kongresszus résztvevőivel. A hosszú kukac, amit a mi 350 fős tömegünk alkotott, nem kis feltűnést keltett a városban, hatalmas kihívást jelenthetett mind a budapestiek, főleg a tömegközlekedésen utazók számára. Köszönjük a türelmet és a kedvességet, amivel fogadtak bennünket!
A körmenet hatalmas lezárásokkal, tömeggel és több órás, kihangosított énekléssel járt, az emberek mégis türelmesen nézték, még a járdákra kiülős éttermek és kocsmák vendégei is. Az erkélyekről integettek, gyertyát gyújtottak, sokszor láttunk integető embereket, ez nagyon jól esett. Senki nem rontotta el a hangulatot.

Köszönet a NEK szervezőinek, és annak a munkatársnak, aki a regisztráció elvégzésében segített, és köszönet a helyszíni gondoskodásért.
A kongresszuson azonnal érezni lehetett a törődést, hogy még esőkabátot is tettek a csomagunkba, meg kézfertőtlenítőt. Mindenhol voltak segítők, és nagyon kompetensen segítettek, és közben kedvesek voltak hozzánk.

A nagylelkű szállásadóknak, és azoknak, akik a logisztikai megoldásokkal segítettek:
A JEZSU diákjai a Szent Angéla és a Szent Margit gimnáziumok tornacsarnokában szálltak meg. “A Szent Margit és a Szent Angéla nagylelkűsége nélkül ezt nem lehetett volna megvalósítani! Befogadtak a csarnokokba, használhattunk az ebédlőt. Köszönet az iskolák vezetőinek, a kapcsolattartó és a portás munkatársaknak, akik miattunk virrasztottak, hogy az érkezésünk zökkenőmentes legyen, és mindazoknak, akik számunkra előkészítették a helyet, majd utánunk takarítottak.
Köszönet a szülőknek és tanároknak, akik a csomagok szállítását vállalták Miskolc és Budapest között.
A MÁV-nak a külön vagonokért.
“A Loyola Café nélkül fizikailag lehetetlen lett volna ennyi diák időhatékony és megfizethető étkeztetése. Köszönjük a kiadós reggelit és bőséges étel csomagokat,melyekkel minden nap jól tartottak bennünket.
A JEZSU-s szervezőknek
A tizenévesek imádják kritizálni a felnőtteket, de most sokan nyilatkoztak elismerően a szervezésért. Köszönet a szervezőknek a több hónapos munkáért, amivel ezt a logisztikai bravúrt elérték, s amely 350 diák Budapestre utaztatása, elszállásolása, etetése, mozgatása, és a Kongresszuson a részvétel biztosítása, megszervezése volt. Köszönet az osztályfőnököknek és kísérő tanároknak. “Menő volt a szervezés, nem volt semmi bénázás, totojázás” mondta egy diák.

Köszönet a résztvevő diákoknak:
Minden szülő tudja, hogy az ő gyereke milyen aranyos, amikor egyedül van. A tanár viszont nap mint nap tapasztalja, hogy a csoportokban új dinamika alakul ki, és a gyerekek teljesen másképp viselkednek, mint ahogy egyébként szoktak. Nos, “ezen a zarándoklaton minden nagyon békésen zajlott, hiába voltunk 350-en, nem alakult ki úgynevezett “nevelési helyzet. A diákok időben érkeztek vissza a szabad programok után, és viselkedésük a “noblesse oblige” szellemében méltó volt a gimnáziumhoz” jelezte vissza egy kísérő pedagógus.
(Szelenge Judit)

Last modified on Thursday, 30 September 2021 15:12