• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Kudarcokat ünneplünk - mégis értéket és erőt merítünk ünnepeinkből

Kudarcokat ünneplünk - mégis értéket és erőt merítünk ünnepeinkből

A 10.B osztály színvonalas október 23-i ünnepi műsora nemcsak azt mutatta meg, milyen bonyolult a magyar ember történelme és talán ebből kifolyólag a lelke is, de az is kiderült, mennyi - eddig fel nem fedezett - erőforrás és tehetség rejlik a JEZSU-sokban. Holczinger Ferenc SJ igazgató atya kiemelte, hogy a magyar ünnepek egy része bizony kudarcot ünnepel, amit sokan, főleg más nemzetek fiai nem igazán értenek, mégis hatalmas erőforrás...

a magyar ember számára mindaz a ...hősiesség, érték és örökség, amit akár az aradi vértanúk nak, az 1956-os forradalomnak köszönhetünk.
A műsorban szerepet kapott a jellegzetesen magyaros feszültség a hősi pátosz és a humor között, a kreativitás - zene, ének és tánc, foci, film, festészet, rajz, színészi tehetség, vagányság, és pont a megfelelő mértékben nemzeti büszkeség.
A műsor egyik legszembetűnőbb vonása a kiemelkedő színészi alakítások mellett a humor jelenléte volt, ami sokszor késztette kuncogásra, sőt hangos hahotára késztette az ünneplőbe öltözött majd ezer JEZSU-st. Hősiességet humorral ünnepeltni, na ez is tipikus magyar specialitás, hiszen a humor (és a foci) mindig is, de az 50-es években különösen fontos szelepként működött a magyar társadalomban.
Hutka Józsefné osztályfőnök kiemelte a 10. B-s diákok együttműködését: “Az osztály 6 éve együtt van, de ilyen nagyszabású közös produkciónk még nem volt. A diákokat felvillanyozta, hogy az egész iskolát szolgálhatják. Az együttműködés odafigyelővé tette őket, lelkiismeretesen készültek, érzékenyek voltak, és mindenben lehetett rájuk számítani.”
Köszönet a 6.A osztálynak, akik az utolsó pillanatban - és igen nagy örömmel - vállalták a legendás 6:3 “elfocizását”. “Fizikai lehetetlenség lett volna a hatodikosok nélkül ezt is előadni,”
Köszönet a műsor összeállításáért Hutka Józsefné osztályfőnöknek, az énekek betanításáért és a zenéért Herpainé Velkey Klára és Béres Vera tanároknak!

Last modified on Thursday, 02 December 2021 16:24