• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Feczkó Villő és Várkonyi Dóra Miskolc város díjazottjai

Feczkó Villő és Várkonyi Dóra Miskolc város díjazottjai

Feczkó Villő és Várkonyi Dóra vette át december 6-án Veres Pál polgármester úrtól Miskolc város díját kiemelkedő tanulmányi eredményeiért (Dóra) és kulturális tevékenységéért (Villő). Minden iskolából két Miskolcon lakó, 12. évfolyamos diákot lehetett jelölni.  Villő és Dóri három...

kérdésre válaszoltak: Villő: Váratlanul ért a díj, mivel mostanra már fel se tűnik, hogy több olyan területen tevékenykedem, ahol mások segítségére lehetek. A meglepettség után hálával teltem el, mert eszembe jutott az a sok-sok emlék, amit a kórusi szolgálatok, őrsi programok és egyéb tevékenységeim alatt éltem át.

A szüleim nagy örömmel fogadták a hírt, és - bár nem ez volt az első városi kitüntetés a családban - mindenki büszke a legkisebb gyerekre.
Jövőre az ELTE gyógypedagógiai, valamint a tanítóképző karán szeretném folytatni tanulmányaimat. Továbbra is szeretnék minél több időt a fiatalsággal tölteni és terelgetni őket az úton.
Hálával tartozom családomnak, tanáraimnak, cserkész vezetőimnek, és barátaimnak, akiknek köszönhetően ez a szolgálat nem tűnt fáradalomnak.

Dóra: Jól esett az elismerés, az érzés, hogy nem hiába dolgozok, a munkámat mások is észreveszik. Egyelőre a díjként kapott könyvutalvány egy nehéz eldöntendő kérdés számomra, hogy milyen könyvre is váltsam majd be.
Csak pár nappal a díjátadó előtt derült ki számomra is, hogy "beneveztek", szóval engem és a családomat is eléggé meglepett a hír. A szüleim örültek neki, és büszkék is rám, meg az eredményeimre.
A jövőben közgázon szeretnék továbbtanulni pénzügy számvitel szakon, még nem teljesen alakult ki a tervem, de az biztos, hogy a tanulás mellett azért lesz szabadidőm is...
Hálás vagyok a családomnak, tanáraimnak, barátaimnak, és leginkább az apró gesztusokat, dicsérő szavakat köszönöm, amelyekkel segítettek tovább lendülni a nehezebb napokon, mélypontokon is.

Mindkét diákunk laudációjából léátható, hogy a JEZSU számára az is nagyon fontos, hogy a kiemelkedő teljesítmények mellett a közösség építése, a többiek szolgálata is nagyon fontos.

Feczkó Villő
Az iskola kulturális életének motorja, az iskolai kórusok, diákszínpad és népdalkör tagja. Mind az osztályközösségben, mind az iskolai közösségben meghatározó szerepet vállal a rendezvények szervezésében, a fiatalabb diákokkal való foglalkozásban, cserkészetben. Szilárd értékrendű, megbízható, építő és önzetlen tagja a közösségnek.

Várkonyi Dóra
Nyolcadik éve jár az iskolánkba, kiemelkedő a tanulmányi eredménye, tiszta kitűnő. Sokoldalú, minden tudományterületen magas színvonalon teljesítő, szorgalmas, lelkiismeretes diák. Tanulmányi versenyeken jól szerepel. Szociálisan érzékeny, társainak és tágabb környezetének is mindig segít.

Gratulálunk diákjainknak, és köszönjük munkájukat!

 

Last modified on Wednesday, 08 December 2021 13:42