• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Nem kell messzire menni és nem lesz hó-probléma sem - Sí-tanpálya átadás

Nem kell messzire menni és nem lesz hó-probléma sem - Sí-tanpálya átadás

Ha van hó, ha nincs, lehet helyben síelni tanulni a JEZSU területén. Elkészült a Miskolci Síiskola új sí-tanpályája, melynek ünnepélyes megnyitóját január 12-én délben tartották Révész Máriusz és Csöbör Katalin országgyűlési képviselők, Holczinger Ferenc SJ a gimnázium igazgatója, valamint Egri Katalin a Síoktatók Magyarországi Szövetsége elnöke, Töreczki Edit a Miskolci Síiskola vezetője és a sajtó részvételével. (Képek ITT) A pályát kipróbálták a vendégek is, majd 7. és 8. évfolyamos JEZSU-s diákok és a síiskola edzői mutatták be sítudásukat. A tanpálya két részből...

áll, baby-pályából, amin 3-5 évesek tanulhatnak, illetve a nagyok lejtőjéből - ott már sífelvonó is van - amin a nagyok és felnőttek készülhetnek fel akár egy tátrai vagy ausztriai kék pályára is. Dr Kékesi Tamásné edző szerint a teljesen kezdőtől a középfokú sítudásig lehet eljutni ezen a pályán.
Balázs Marci (8.S) már 11 éve síel, a sajtónak is nyilatkozott; szerinte: “Nagyon jó tanpálya, persze eleinte meg kellett szokni, kicsit más, mint egy havas lejtő.” A területet a síiskola bérli a gimnáziumtól, és ez annyiban is kedvező a JEZSU tanulói számára, hogy ha beiratkoznak a Miskolci síiskolába, nem kell messzire menniük, a suli területén tudnak majd síelni tanulni. A diákok szerint is jó dolog, hogy "a kezdők nem a sítáborban próbálkoznak életükben először lécre állni, vagy feülni a sífelvonóra, hanem már itt helyben megtanulják az alapokat, és a szlovákiai, “igazi” lejtőkön sokkal jobban fogják élvezni a síelést". A pályát már kipróbálták este, sötétben is, nagyon hangulatos a világítás, és akkor is jól lehet lesiklani rajta, ha hó borítja (ellentétben más műanyag pályákkal). A síiskolában sisakot, sílécet és cipőt biztosítanak a tanulóknak. 14 éves kor alatt kötelező a sisak viselése, de természetesen mindenkinek ajánlott.

Last modified on Wednesday, 12 January 2022 13:14