• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Közösségi nap - életmód, konstruktív életvezetés

Közösségi nap - életmód, konstruktív életvezetés

A JEZSU közösségi hétvégék szépsége, mindenkinek saját érdeklődési köréhez és életkorához illeszkedő, kicsit sem tanulós, nem tantárgyhoz kapcsolódó, hanem kimondottan a nagybetűs életre (Életre, sőt: ÉLET-re!) felkészítő programokat szervezünk diákjainknak. Minden korosztálynak saját érdeklődési köréhez illeszkedett a január 8-i Életmód szombat. (Képgaléria ITT!) Nyolc különböző korosztály, összesen majdnem ezer diák...

érdekes, hasznos, négy órán át tartó programja - mi ebben az attrakció? Hiszen minden egyes iskolai napon ez történik, ugye? Ja persze, de itt most tanítás folyt, hanem mindenféle érdekes, szórakoztató, sokszor interaktív program. Volt tehát egészséges táplálkozás, testmozgás, helyes testtartás, asszertív kommunikáció, stresszkezelés, drog- és függőség prevenció, döntéshozatal, személyi higiéné, szájápolás, testápolás, arcápolás fiúknak arcápolás lányoknak, honvédségi hivatások szakmai bemutatója, elsősegélynyújtás, újraélesztés, életmentés, pályaválasztás, hivatások bemutatása, társadalomtudományi előadások és előadás a gyógyszerészeti kutatásról.
Mindeközben pedig filmforgatás is zajlott, amelyben a 12. évfolyamosokkal beszélget egy jezsuita. A 11. évfolyam nem volt jelen, mert a következő szombaton megy majd Budapestre pályaválasztás témájú kirándulásra.
Most igazán örülhettünk, hogy ilyen sok terem és helyszín áll rendelkezésre, és hogy a logisztika (ki mikor hol legyen) már szinte a kisujjában van a nevelési igazgatóhelyettesnek. Azért különösen hálásak vagyunk, hogy ötvennél is több JEZSU-s szülő áldozta fel szombat délelőttjét, hogy a különböző foglalkozásokon bemutassa hivatását vagy szakmai tudását a diákoknak. Köszönet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Toborzó irodájának, tisztjeinek és altisztjeinek, (őrnagytól őrmesterig!) akik szakmai bemutatót tartottak, és a honvédségben megnyíló pályákról tájékoztatták a pályaválasztás előtt álló diákokat. Köszönet a Magyar Mentőszolgálat Gyermekmentő tisztjeinek, akik évről évre vezetik a 9. évfolyam számára az elsősegélynyújtás, újraélesztés elméleti és gyakorlati bemutatóját. Nagy örömmel láttuk vendégül Prof. Dr. Bagdy Györgyöt, aki saját tudományos kutatásairól tartott előadást nagy létszámú érdeklődő diák és tanár számára. Köszönjük a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek hagyományos, a tanárok és munkatársak számára tartott egészségügyi szűrésért. Köszönet az előadásokat tartó tanároknak és munkatársaknak az érdekfeszítő előadásokért, az osztályfőnököknek, pedagógusoknak, a rendszergazdának és technikai munkatársaknak, akik ezen a szombaton lehetővé tették, hogy ez a komplex és értékes program megvalósuljon!

Last modified on Thursday, 13 January 2022 15:14