• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Diák, tanár, szülő együtt adott hálát az évzárón

Diák, tanár, szülő együtt adott hálát az évzárón

893 diák, mintegy 100 pedagógus és 50 munkatárs, majdnem hatszáz család, apukák, anyukák, nagyszülők, tesók, közös munkájának gyümölcseiért adtunk hálát június 22-én a JEZSU Tanévzáró Te Deum szentmiséjén.
(FÉNYKÉPALBUM)A Szent György Sportcsarnok 1365 négyzetméteres küzdőterén ezernél is többen foglaltak helyet, a teret bevilágította a kereszt alakú ablakon át ragyogó napfény. Ez az a hely, ahol minden hétfőn együtt szokta a JEZSU közössége kezdeni a hetet, és itt köszönünk el most a nyár előtt, itt adták át a díjakat és elismeréseket a tanulmányokban, sportban, közösségi életben, mások szolgálatában mindvégig hűséges 12. évfolyamosoknak, szakmai és nevelő munkájukban lankadatlan pedagógusoknak. 100 sikeresen érettségizett végzősünket, 162 kitűnő..

tanulónkat, a tanév folymán 239 országos, megyei, sőt nemzetközi versenyen sikeresen szerepelt diákunkat és felkészítő tanáraikat is köszöntöttük. A 2021-22-es tanévben összesen 3 nemzetközi, 117 országos, 85 megyei, 13 regionális, 4 területi és 19 városi versenyen jeleskedtek diákjaink. A tanévben 124 tanulónk nevezett be az OKTV versenyekre, 11 tanulónk jutott tovább a második fordulóba, (francia nyelv 2 fő, angol nyelv, dráma, földrajz, magyar irodalom, magyar nyelv, matematika és történelem 1-1 fő, olasz nyelv 2 fő), és 7 diák jutott el döntőig. 107 sport, 119 tanulmányi, 30 művészeti verseny egyéni és csapat győztesei álltak a közösség elé. A a diákok lelkes éljenzése, amint köszöntötték tantárgyanként a sikeres versenyzőket és felkészítő tanáraikat, jelezte, hogy a JEZSU-ban a tanulás, a kitartás, a MAGIS-ra, vagyis Isten még nagyobb dicsőségére törekvés értéknek számít. Ferenc atya arra biztatta a diákokat, hogy nyáron pihenjenek, ezzel is ápolják és táplálják a bennük növekedő magvakat, a szülőket pedig arra kérte, hogy továbbra is azzal az elkötelezett szeretettel támogassák gyermekeiket, amely táplálja bennük a növekedést. A jövőt együtt formáljuk: diákok, szülők és pedagógusok közös gyümölcse a gyermekek testi-lelki-intellektuális és spirituális növekedése, kiteljesedése és boldogulása. 

Last modified on Tuesday, 28 June 2022 12:30