• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Egy kis segítség a rejtélyes Z generáció szüleinek - kapható a portán!

Egy kis segítség a rejtélyes Z generáció szüleinek - kapható a portán! Featured

Honnan tudjam, hogy médiafüggő vagy nem? Ki se bújik a telefonjából... van-e olyan szülő, akiben ez a kérdés még soha nem merült fel? Felelős szülőként mit tehetünk, hogyan tudunk együttműködni gyermekeinkkel? Hogyan léphetünk be mi, felnőttek - segítő, védelmező céllal - az internetező fiatalok titokzatos, számunkra értelmezhetetlennek tűnő, tagadhatatlanul veszélyes univerzumába? A téma iránt érdeklődő szülőknek jó szívvel ajánljuk a szerző A rejtélyes Z generáció című hiánypótló könyvét, mely a portán is megvásárolható. 

Miként kezelhetjük a generációs ellentéteket szülőként vagy tanárként? Hogyan dolgozzunk együtt a Z generáció tagjaival? Miért érik el könnyeben a youtuberek és a tiktokerek a fiatalokat? A Z generációról, a mostani 13–26 évesekről kialakult sztereotípiák – például, hogy nehezen motiválhatók, érdektelenek, csak a telefonjukat nyomkodják, képtelenek a kitartó erőfeszítésre, nem akarnak felnőni, és még hosszan sorolhatnánk – abból is fakadnak, hogy keveset tudunk a világukról. Szülőként, pedagógusként, munkaadóként vagy munkatársként azonban elengedhetetlen, hogy együttműködjünk velük, túl tudjunk lépni az előítéleteinken, megoldjuk az esetleges konfliktusokat, és ne mélyítsük tovább a generációs szakadékot. A szerző szerint "az új perspektívákkal és számtalan új készséggel gazdagodó, sokszínű, multigenerációs közösségektől várhatjuk a jövő problémáinak megoldását."

Bereczki Enikő 2006 óta foglalkozik fiatal generációk kutatásával. Több hazai és nemzetközi szervezet ifjúsági és generációs szakértője. Fiatalok, fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára tréningeket, kampányokat szervez, képzéseket fejleszt. A fiatalabb nemzedékeket háromgyerekes édesanyaként, valamint egyetemi óraadóként közvetlenül is tanulmányozza. Az ifjúsági és generációs témában népszerű panpeterstop.blog.hu alapító-szerkesztőjeként szinte az összes ma együtt élő generációról ír, írásai számos fórumon megjelennek. A rejtélyes Z generáció című könyv szerzője, melyben több mint 20 hazai influenszert megszólaltat ZsozéAtyától Viszkok Fruzsiig: https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-rejtelyes-z-generacio Honlap: http://hu.generationdilemmas.com/

A kilencedikes diákok számára November 23-án Bereczki Enikő generáció kutató tartott előadást a teljes 9. évfolyamnak "A Z-generáció, vagyis nemzedékem legnagyobb függőségei - Hogyan védjem ki és mihez kezdjek, ha gond van? Influenszerek, videójátékok, online sorozatok, közösségi média, pornófilmek hatása" témában. Az interaktív előadás célja, hogy a fiatalok tudatosabban tekintsenek rá saját média használatukra, illetve felismerjék annak hatását lelki-szellemi jóllétükre. 

Last modified on Thursday, 24 November 2022 11:16