• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Friss elsősegélynyújtók köreinkben!

Friss elsősegélynyújtók köreinkben!

32 JEZSU-s diák vett részt az elsősegélynyújtó tanfolyamon és tett sikeres vizsgát. Ebből 6 fő volt cserkész, akik a sikeres vizsga után megkapták a különpróba jelvényüket. Bakosné Vass Krisztina iskolavédőnőnk négy fontos érvet említett, amelyek miatt szívügye az elsősegélynyújtás oktatása:


1. Magyarországon a szív és érrendszeri betegségek a vezető halálokok közé tartoznak. A hírtelen szívhalálba elhunytak felét meg lehetne menteni ha lenne a közelében valaki, aki mer segíteni és ha mást nem is tehet, legalább azt tudja, hogyan kell felhívni a mentőket.
2. Az elsősegélynyújtás annyira a mindennapunk része, hogy tanórai oktatásban is jó lenne, ha beleférne. Nagyon fontos, hasznos információkat lehet a diákoknak így átadni. Mindennapi gyakorlatban teljes mértékig használható.
3. Ma a magyar lakosság kb: 4-5%-a tud/mer elsősegélyt nyújtani. Ha minden évben csak egy kicsit tudok javítani ezen a statisztikán például ezzel a jogosítványhoz szükséges tanfolyammal és az elsősegélynyújtó verseny felkészítőkkel, akkor már érdemes volt elkezdeni.
4. Itt a JEZSU-ban másokért élő ember nevelése a célunk. Ebbe a célba nagyon jól illeszkedik az elsősegélynyújtás oktatása.
November 25-26-i hétvégéjén zajlott az iskolában a jogosítványhoz szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam, ami vizsgával és a cserkészeknek különpróbával járt.

Segítségünkre volt a képzésben Dr. Feczkó Gábor iskolánk orvosa és Encsiné Nagy Ágnes Miskolci Egyetem EÜ kar oktatója. Kriszti néni védőnő és cserkész segédtiszt, 2010 óta szervezi az elsősegélynyújtó tanfolyamot  JEZSU-s diákok számára. A tanfolyam utáni vizsgabizonyítvány a jogosítvány megszerzéséhez is felhasználható.

Last modified on Wednesday, 30 November 2022 11:55