• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Idén is szintet lépett a karácsonyi vásár és a koncert

Idén is szintet lépett a karácsonyi vásár és a koncert

Az idei vásár és koncert még a tavalyinál is szebb volt, szoktuk mondani minden évben. De az idén, december 13-án  tényleg szintet lépett mind a két esemény. (Fényképek ITT). Mind a vásár, mind a hangverseny hatalmas tömeget vonzott.  A vásár a hideg ellenére igazi, népes forgatag volt, középen barátságosan lobogó tűzzel, hogy lehessen melegedni, körben rengeteg standdal, ahol JEZSU-s osztályok, szülők, az Avasi Közösségi Ház tagjai, lekvár- és szörpkészítők, bőrdíszművesek és kézművesek árulták portékájukat. Volt minden, ami karácsony előtt kelendő:...

kézzel készített szép kis apróságok - gyöngyből fűzött mini hóember, szem nélküli manó, hűtőmágnes, horgolt, tűfilcezett, levendulával töltött, ledes, valamint patchwork - karácsonyfadíszek, jóféle házi lekvár, szörpök, forró tea, mézeskalács, puszedli. A templom falára fényjátékkal karácsonyfákat és csillagokat vetítettek, égtek az óriásgyertyák a még óriásibb adventi koszorún, ott volt a gyönyörű, életnagyságú Betlehem. Igazi karácsonyi hangulat volt, talpunk alatt ropogott a fagyott hó. A vásár után a hangulatosan elsötétített templomba vidám, kipirult arcú tömeg zsúfolódott be, csak a Magis kórus fel mellett körben elhelyezkedő tagjai biztosítottak némi hangulatvilágítást a mobiltelefonjukkal. A Fényi kamarakórus “Go, tell it on the mountain” kezdetű spirituáléja kezdte a hangversenyt, a halvány, meghitt derengésben, majd kigyulladtak a fények, és az egész kórus felvonult az oltár köré. Igazi soknyelvű karácsonyi koncert volt: a szokásos magyar karácsonyi énekek mellett a gregorián férfikar latinul, a Magis kórus angolul és a kicsik Campanelli kórusa németül és angolul is énekelt. A görögkatolikus diákok is alkottak egy kórust, és előadták a szépséges karácsonyi katavásziát.
Ahogy mondani szokás, egy tűt sem lehetett leejteni a tömegben, még a karzat is zsúfolásig megtelt a szülőkkel, diákokkal és plébániai tagokkal. Tökéletes volt a ráhangolódás a szeretet ünnepére.
Köszönet a kórusok tagjainak, akik ilyenkor rengeteg helyen lépnek fel, és művészi előadásukkal felemelik a hallgatóság lelkét nemcsak a JEZSU eseményein, de különböző városi rendezvényeken is, amivel állandó, magas színvonalú szereplővé váltak Miskolc város kulturális életében. Köszönet a kórusvezetőknek, Herpainé Velkey Klára és Béres Vera tanárnőknek, valamint Ft. Boronkai József atyának, a ki a görögkatolikus énekeseket készítette fel.