• Programok
  • Beszámolók
  • Rendezvények
  • Mindenki az óriási báránnyal akart fényképezkedni - Karácsonyi lelkinap

Mindenki az óriási báránnyal akart fényképezkedni - Karácsonyi lelkinap

Egy JEZSU-nyi diák közös lelkinapja - kicsoportos beszélgetés, ima, éneklés, kreatívkodás, és a végeredmény - egy óriási iskolai Betlehem, és megszületik a szívünkben a kis Jézus. (Fényképek és videok ITT). Nos, a 2022-es karácsonyi lelkinap is bebizonyította, hogy a JEZSU lelkészség iskolai lelkinap receptje (Ugye, lángolt a szívünk?) tényleg működik. A három legfontosabb titkos hozzávaló pedig nem más, mint a csoportvezető Parázs tagok és tanárok, valamint a diákok kreativitása és nyitottsága. Olyan szép Betlehemet építettünk, annyi édes kis és nagy állatkával ...

a jászol körül (köszi, ötödikesek!) és szépséges angyalokkal (köszi, hatodikosok!), fényesebbnél fényesebb csillagokkal (köszi, hetedikesek!), méltóságteljes napkeleti bölcsekkel (köszi, nyolcadikosok!), élethű pásztorokkal (köszönjük, kilencedikesek), barátságosan lobogó tűzzel, hogy a kis Jézus ne fázzon, melyet a 10 évfolyam gyújtott meg, jászollal, melyet a 11. évfolyam épített, és hegyekkel, dombokkal, fákkal és a természet szépségével, melyet a 12. évfolyam készített el.
A Betlehem építésével és karácsonyi énekek éneklésével telt az utolsó fél óra, melyben ügyes kezű diákok és tanárok segítettek az osztályoknak, hogy minden egyes kisbárány, angyal, csillag, tehénke, háromkirály és pásztor elférjen a jászol körül. A Miatyánkkal zártuk a lelkinapot. nagy ereje van annak, amikor ezer gyerek és tanár megfogja egymás kezét és könyörög az Úrhoz!
A Betlehem egyik sztárja egy óriási, bolyhos bárány volt, amellyel még sokan ott maradtak fényképezkedni.